A Berlín

La matriu de Glovo també anuncia acomiadaments: 150 cessats per assegurar els seus beneficis

  • El gegant alemany Delivery Hero comunica el cessament del 4% de la seva plantilla als quarters generals per complir la seva promesa als inversors d’arribar a números verds aquest any

zentauroepp46555544 barcelona 15 01 2019 economia entrevista a oscar pierre  con190125204641

zentauroepp46555544 barcelona 15 01 2019 economia entrevista a oscar pierre con190125204641 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El gegant alemany de les aplicacions de repartiment Delivery Hero ha anunciat un procés d’acomiadaments als seus quarters generals d’Alemanya. La matriu de Glovo –que un dia abans va comunicar 250 cessaments, majoritàriament a Barcelona– pretén retallar un 4% dels seus llocs de treball a les seves oficines de Berlín, retallada que es traduiria en 156 acomiadats, segons ha avançat ‘Der Spiegel’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. L’objectiu de la reestructuració anunciada per la companyia és poder arribar, durant aquest exercici, a un balanç positiu quant a beneficis, tal com va prometre el curs passat la direcció als seus inversors.

«Aquesta decisió s’ha pres a fi de crear una organització més àgil, eficient i d’alt rendiment. Al fer-ho, serem capaços d’aconseguir els nostres objectius de rendibilitat i autofinançament en un futur molt pròxim, a més d’estar millor posicionats per continuar donant forma al futur del menjar a domicili», ha manifestat la societat en un comunicat.

Notícies relacionades

«Ha sigut una decisió difícil», afirmen des de la companyia, en un to molt semblant a l’utilitzat un dia abans per Óscar Pierre, fundador de Glovo, a la carta que va remetre a la seva plantilla. «Avui tinc notícies difícils per compartir», així comença la missiva de la que va ser ‘start-up’ barcelonina. Delivery Hero ha acabat seguint el camí d’alguns dels seus principals competidors i recorrent als acomiadaments per quadrar els números davant els seus inversors. No obstant, de moment, la intensitat de la seva retallada és moderada en comparació amb altres actors del sector. La turca Getir va anunciar 4.500 acomiadaments entre totes les seves filials i després va absorbir Gorillas, una altra firma dedicada al ‘delivery’ i amb problemes financers.

Una resposta al refredament mundial de les economies occidentals i l’encariment del preu del diner que ha esquitxat també els gegants tecnològics, que, partint de les expectatives futures, han decidit reequilibrar els seus números reduint massa salarial. Twitter, Meta, Microsoft o Google han iniciat reestructuracions massives que deixaran al carrer, entre tots, desenes de milers de treballadors.