Congressos

L’ISE inaugura temporada firal amb l’expectativa d’incrementar un 20% el seu públic

La principal fira del sector audiovisual se celebra per tercer any a Barcelona, aquesta vegada en les seves dates habituals i amb més aires de normalitat

El saló estrena una zona exclusivament dedicada a la producció i distribució de continguts, i confia la conferència inaugural a un directiu del sector dels videojocs

L’ISE inaugura temporada firal amb l’expectativa d’incrementar un 20% el seu públic

ZOWY VOETEN

3
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

«Si París és la ciutat de les llums, ¿per què no fer de Barcelona la ciutat de l’audiovisual?». El president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant, llança el guant davant Mike Blackman, director general del congrés més important del sector, l’ISE, que està previst que inauguri aquest dimarts el rei Felip VI.

El directiu l’escolta atent, en aquesta trobada prèvia a la celebració de la fira, i aparentment tan convençut com ell que el potencial és evident. No per res el saló ha acabat a la capital catalana quan el recinte d’Amsterdam (Països Baixos) va començar a quedar-se petit. No per res, per molt que l’acord amb Fira de Barcelona caduqui el 2024, les dues parts parlen obertament d’una relació que pinta permanent. Aquest any és, tanmateix, la segona gran prova de foc.

Perquè si bé l’Integrated Systems Europe (ISE) es va estrenar aquí el 2021, aquella encara va ser una versió de mínims molt impactada per la pandèmia. I, tot i que l’any passat el saló es va acabar celebrant en condicions pràcticament de normalitat, ho va fer sense gairebé públic asiàtic i fora de les dates que li eren habituals, perquè a principis d’any el nombre de casos de covid tornava a estar en alça. Així, malgrat que a l’edició que se celebra de demà, 31 de gener, al divendres, 3 de febrer, encara faltarà el visitant provinent d’Àsia, aquesta serà la que més aires de normalitat porti. I suposarà el tret de sortida a la temporada de grans fires a Barcelona.

El plantejament serà el mateix de sempre: reunir i exhibir els principals innovadors tecnològics i proveïdors de solucions del sector de l’audiovisual, un grup que aquest any inclou el sector de la producció i la distribució de continguts. Algunes de les novetats d’aquest any són, de fet, que aquest àmbit tindrà una zona exclusiva i que la conferència principal, la que inaugura formalment el congrés, anirà a càrrec del director comercial d’Unreal Engine, una eina de desenvolupament de videojocs d’Epic Games (l’amo del Fortnite).

«A mesura que la nostra indústria continua evolucionant, també ho fa l’ISE», va justificar el mateix Blackman aquesta setmana. «No tinc dubte que proporcionarà una gran experiència per als que vulguin aprofundir en el seu desenvolupament professional i explorar les últimes tendències del sector, així com veure les novetats a la indústria audiovisual professional», va assegurar el mateix directiu, sobre el saló en general, a mitjans de desembre.

El que se sap fins ara és que la fira es desplegarà sobre 60.000 metres quadrats de superfície (a l’octubre ja havien ocupat el 86%), que tindrà uns 1.000 expositors i que s’espera un volum d’assistents que com a mínim iguali el nombre de visitants del 2020, última edició abans de la pandèmia. És a dir, uns 52.000, un 20% més que l’any anterior.

Grans empreses

Notícies relacionades

El que és públic també és que tindran molt protagonisme companyies com Samsung, LG, Creston, Epson o Panasonic, que són els que tenen els estands més grans. La primera només ha revelat que presentarà la seva nova estratègia mediambiental per ajudar a crear un futur millor; Epson ja ha explicat que hi exhibirà les seves últimes novetats en equips de videoprojecció i que anunciarà noves solucions de comunicació visual interactiva per a sales de reunions o escoles, i Panasonic oferirà una experiència d’art immersiu, a més d’exposar nous projectors i pantalles tàctils, entre d’altres. 

De manera general, el congrés tindrà un pavelló dedicat a l’àudio, un altre a la il·luminació i als escenaris, un parell a la multitecnologia i un altre de dedicat tant a la tecnologia per a les llars i per als edificis intel·ligents com per a l’educació. A més de la nova zona per a la creació i producció de continguts, i de l’Internet of Things Solution World Congress, que es torna a celebrar aquest any dins del congrés.