Conflicte laboral

Segona jornada de vaga a la Inspecció de Treball

  • Els inspectors i subinspectors reclamen reforços de plantilla i denuncien que el diàleg amb el Govern és inexistent

Segona jornada de vaga a la Inspecció de Treball
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Inspecció de Treball viu aquest dimecres una altra jornada de vaga a tot Espanya. Els inspectors, subinspectors i administratius estan cridats a un segon dia d’aturades, del cicle de tres jornades convocades per CCOO, CIG, SITSS, SISLASS i USESS, a les quals s’han sumat UGT, CSIF i UPIT. El seu principal objectiu és reclamar un reforç de plantilla per al cos, atesa la creixent nova càrrega de treball que comporta la bateria de mesures aprovades durant la legislatura en matèria laboral. Les centrals convocants denuncien que amb el Govern el diàleg és inexistent i que els ministeris implicats –Treball i Hisenda– «mantenen la seva actitud de bloqueig al reforç de l’organisme».

Notícies relacionades

El cos d’Inspecció de Treball el formen un total de 2.051 agents, entre inspectors i subinspectors, segons l’última memòria publicada per l’organisme, referent al 2021. Uns efectius que han de vigilar les condicions laborals de 20,3 milions de treballadors i el compliment de la normativa a 1,3 milions d’empreses, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Treball. És a dir, toquen a poc menys de 10.000 treballadors per inspector o 630 empreses per inspector.

Unes magnituds que des de les centrals convocants consideren excessives i inassumibles, si es pretén garantir el compliment efectiu de la normativa. «Les carències són nombroses i cada dia més greus», denuncien els sindicats. Gairebé totes les centrals recolzen les aturades, a excepció del Sindicat Estatal de Subinspectors d’Ocupació i Seguretat Social (SESLAESS), amb fort pes entre aquest cos i que ha decidit no secundar les protestes.