Jornades de protestes

Vaga de metges, professors i taxistes a Barcelona i resta de Catalunya: dates de les convocatòries

CCOO i UGT s’afegeixen a la convocatòria de vaga educativa del 25 i el 26

Vaga de metges, professors i taxistes a Barcelona i resta de Catalunya: dates de les convocatòries

MARTA PÉREZ / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana, els serveis essencials sortiran als carrers de Barcelonaper portar a terme diverses jornades de mobilitzacions iprotestes. Els sanitaris, docents, taxistes i lletrats de l’administració de Justícia s’han unit a aquesta petició de millora, per la qual s’efectuaran vagues a la capital catalana durant els dies 24, 25 i 26 de gener.

Dies de protestes

Lletrats

El 24 de gener els lletrats de l’administració de Justícia s’uniran a l’aturada indefinida per defensar l’augment salarial que fa temps que relcamen per les responsabilitats extres que se’ls van atribuir fa més de deu anys.

Professionals sanitaris

Als lletrats també s’han unit els professionals sanitaris de tots els àmbits de la salut, que sortiran a protestar el mateix dia 24 de gener.

Així mateix, el 25 i 26 de gener els Metges de Catalunya i la Intersindical han convocat dos dies de vaga per exigir una millora salarial i laboral per frenar la fugida dels joves talents a altres països, davant la precarietat de condicions amb què es troben en el sistema sanitari espanyol

Docents

Els professionals de l’educació s’han adherit a les protestes per lluitar contra les retallades sofertes durant l’última dècada, cobrar sexennis i aconseguir que la jornada laboral dels docents més grans de 55 anys es redueixi.

Taxistes

El 25 de gener els taxistes tallaran la Gran Víadurant quatre hores per recolzar la regulació de les aplicacions VTC, així com el 31 de gener, quan es portaran a terme mobilitzacions que coincidiran amb l’inici del congrés ISE.