Energies renovables

¿Què és l’H2Med? Tot sobre el seu finançament i quan entrarà en funcionament

¿Què és l’H2Med? Tot sobre el seu finançament i quan entrarà en funcionament
1
Es llegeix en minuts

L’H2Med és el futur corredor submarí d’energia entre Barcelona i Marsella, que estarà en funcionament el 2030 i que s’espera que sigui capaç de transportar des d’Espanya dos milions de tones d’hidrogen verd a l’any, cosa que representarà el 10% del total consumit per la Unió Europea.

La seva posada en marxa reforçarà la seguretat energètica i l’autonomia energètica europea en un context en el qual resulta imprescindible que els europeus siguem solidaris per reduir la dependència energètica. També contribuirà a la neutralitat climàtica d’Europa i permetrà a Espanya «liderar el desenvolupament de les energies renovables», en paraules del president Pedro Sánchez.

«El 2050 s’estima que el 20% de tota l’energia a Europa serà hidrogen renovable», segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Notícies relacionades

Recentment, Alemanya ha mostrat la seva intenció d’unir-se al projecte H2Med, en el qual fins ara s’havien embarcat Espanya, Portugal i França.

El corredor H2Med, que unirà la península Ibèrica amb França tindrà un cost estimat de 2.500 milions d’euros. La meitat d’aquest preu podria sufragar-se amb fons europeus si s’atenen els desitjos de diferents operadors que han sol·licitat a la Comissió Europea (CE) considerar el corredor com a Projecte d’Interès Comunitari. Per la seva banda, la presidenta de la CE, Ursula Von der Leyen, ha manifestat que la UE vol participar en el corredor, deixant veure que estaria disposada a aportar-hi finançament.