Combustibles

Era evident: nou canvi en les subvencions de la gasolina després de la caiguda

L’ajuda governamental, tal com la coneixem, finalitza el 31 de desembre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ajuda del Govern de 20 cèntims per litre de combustible té els dies comptats, segons tots els experts. La subvenció finalitzarà el 31 de desembre i sembla que no es renovarà, almenys en els termes actuals, que no discriminen entre els beneficiaris.

En la no-renovació de la subvenció hi té molt a veure l’evolució dels preus de la gasolina i del gasoil, lluny de les màximes que al seu dia van provocar que s’adoptés la mesura des de l’1 d’abril passat primer fins al juny i després fins a final d’any.

Notícies relacionades

Si bé l’Executiu encara no ha aclarit la incògnita sobre què passarà amb l’ajuda quan compleixi la vigència, ha deixat entreveure clarament que hi haurà canvis i que es planteja que perdi la universalitat per deixar-la en actiu només per a col·lectius professionals i, possiblement, persones i famílies amb rendes baixes, que podrien disfrutar d’aquesta ajuda gràcies a un bo per gastar en combustible si es decidís adoptar un model com el que està en vigor a França.

El que sí que s’ha prorrogat en matèria de transport són les ajudes per viatjar amb transports col·lectius com el tren i l’autobús.