Balanç «positiu»

El Pirineu de Lleida tanca el pont de desembre amb una ocupació del 60%

La Diputació de Lleida afirma que les estacions d’esquí de la província han venut 100.000 forfets, però la xifra que donen els complexos difereix substancialment

El Pirineu de Lleida tanca el pont de desembre amb una ocupació del 60%

Europa Press / Marc Trilla

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les comarques del Pirineu de Lleida han tancat aquest diumenge un pont de desembre amb una ocupació hotelera mitjana del 60%. La xifra és sensiblement més baixa que la que preveia el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, tot i que el gerent de l’ens, Juli Alegre, n’ha fet un balanç «positiu», ja que s’han registrat un 17% més de pernoctacions en relació amb el mateix període de l’any passat i un 30% més que el 2019. Tanmateix, ha sigut una ocupació desigual, amb ocupacions que s’han situat entre el 35 i el 40% durant la primera setmana i al voltant del 80% durant la segona.

El patronat creu que els efectes de la meteorologia canviant i l’anunci de l’arribada de mal temps la segona part del pont ha provocat algunes cancel·lacions de reserves, argumenta la Diputació. Tot i així, és quan s’ha registrat l’afluència de turistes més alta al Pirineu de Lleida, amb nivells d’ocupació que s’han situat entorn del 80% de mitjana a les zones pròximes a les estacions d’esquí i vorejant la plena ocupació a peu de pistes, ha detallat el patronat a l’ACN.

Ball de forfets venuts

Respecte a l’afluència de gent a les estacions d’esquí, les xifres són dispars. D’una banda, la Diputació de Lleida afirma que els sis complexos hivernals de la província han venut «més de 100.000 forfets», cosa que suposa el segon millor registre que es té per aquestes dates, només superat pel 2005, quan es van despatxar 115.000 abonaments.

Quatre de les sis estacions lleidatanes estan gestionades pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que aquest diumenge ha emès un comunicat amb les xifres recollides durant aquests dies festius: 22.782 persones han comprat un abonament a Boí-Taüll, Espot, Port Ainé i Tavascan. Baqueira-Beret i Port del Comte, de titularitat privada, no han precisat els seus nivells d’afluència.

FGC parla de «recuperació»

Notícies relacionades

Juntament amb La Molina i Vall de Núria, també de gestió pública, els complexos d’FGC han rebut 47.019 visitants des de l’inici del pont, una xifra lleugerament superior a la del mateix període del 2021, quan es van vendre uns 500 forfets menys.

El manteniment de les xifres «confirma la recuperació de l’activitat turística de neu al territori», ja que superen en un 19% les del 2019, ha destacat FGC. Malgrat els bons resultats, recorden que la comparació s’ha fet amb ponts «més curts» que el d’aquest any, que ha durat nou dies.