Reconeixement

Aigües de Barcelona, premi SERES per la seva innovació i el seu compromís social

El projecte VulnerABility de l’empresa permet detectar de manera àgil persones i col·lectius en risc de pobresa hídrica

Aigües de Barcelona, premi SERES per la seva innovació i el seu compromís social
1
Es llegeix en minuts

Aigües de Barcelona ha sigut reconeguda amb el premi SERES en la categoria d’innovació i compromís social de l’empresa pel projecte VulnerABility. Es tracta d’una iniciativa que facilita, mitjançant la digitalització i la innovació, la detecció àgil de persones i col·lectius en risc de pobresa hídrica a partir de l’estudi de la vulnerabilitat.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, va recollir el guardó a l’acte d’entrega dels premis SERES celebrat al Teatro Real de Madrid. «A Aigües de Barcelona, som conscients de la difícil situació de moltes famílies, i per això, des de la companyia hem intensificat les ajudes, les bonificacions i els programes socials, per aconseguir que l’aigua sigui un recurs assequible», va destacar Felipe Campos.

El projecte VulnerABility, iniciat l’abril del 2021, permet geolocalitzar de manera prematura possibles situacions de vulnerabilitat dels clients a partir d’una metodologia de segmentació de la població dels 23 municipis operats per Aigües de Barcelona, de la qual Agbar és l’accionista principal. L’eina, dissenyada pel centre tecnològic Cetaqua, permet reforçar la informació d’ajudes i tarifes socials per a col·lectius en risc de pobresa hídrica i focalitzar els projectes d’acció social de la companyia a les zones on es localitzen més situacions de vulnerabilitat.

Notícies relacionades

Els resultats obtinguts en aquest estudi constitueixen un element de valor afegit a la presa de decisions sobre estratègies d’acció social, perquè permeten anticipar la detecció de clients en risc de vulnerabilitat, i aporten un nou cabal d’informació que contribueix a ampliar l’abast dels programes socials d’Aigües de Barcelona.

El programa VulnerABility s’adequa a l’estratègia de la companyia de reforçar la seva acció social. Com a aquest, Aigües de Barcelona està implementant 32 programes més d’impacte social a 17 municipis amb la col·laboració de 24 entitats socials, que han beneficiat unes 7.900 persones.

Temes:

Aigua Empreses