Inversió

Cisco obrirà a BCN el seu primer centre de disseny de xips de la UE

La tecnològica nord-americana arriba a un acord amb el Govern perquè l’obertura es cofinanci amb el PERTE dels microxips

Cisco obrirà a BCN el seu primer centre de disseny de xips de la UE
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Les reunions del president del Govern, Pedro Sánchez, al fòrum de Davos ja tenen el seu segon gran resultat. El gegant tecnològic Cisco ha anunciat aquest dijous que ha triat Espanya per obrir el seu primer centre de disseny de xips de la Unió Europea. L’instal·larà a Barcelona, on la companyia ja té un centre d’innovació.

D’acord amb aquest comunicat, el Govern s’ha compromès a cofinançar el projecte a través del vehicle econòmic que va aprovar a finals de maig, el PERTE de microelectrònica i semiconductors.

Notícies relacionades

«Espanya està a punt de convertir-se en un dels actors clau per aconseguir l’objectiu de la Unió Europa de disposar del 20% del mercat mundial dels xips de cara al 2030», ha assegurat Pedro Sánchez al confirmar l’acord. «La dedicació de companyies com Cisco ens ajudaran a reforçar el nostre ecosistema innovador i a col·locar-nos al capdavant del progrés tecnològic, industrial i social», ha afirmat el president del Govern.

«Aquest anunci reforça l’objectiu de Cisco de donar suport a l’ecosistema digital tant d’Espanya com d’Europa», ha explicat, al seu torn, el conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins.