Protestes a la carretera

La CEOE reclama al Govern desplegaments policials per minimitzar l’aturada de transportistes

  • Fenadismer, la segona organització amb més representació, vota per unanimitat no secundar les protestes

La CEOE reclama al Govern desplegaments policials per minimitzar l’aturada de transportistes
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La gran patronal CEOE ha reclamat públicament al Govern que desplegui agents de la policia per minimitzar els efectes de l’aturada de transportistes convocada a partir de la matinada de diumenge per a dilluns. Així ho ha manifestat aquest dimecres en un comunicat, en el qual ha demanat evitar els piquets violents que van tenir lloc en l’anterior protesta del març. Els empresaris s’han mostrat preocupats pels possibles efectes d’una nova onada de protestes, una vegada fa sis mesos la Plataforma en defensa del Transport convocant va aconseguir tensar les cadenes de subministraments del nord-oest i centre d’Espanya. En aquell temps el Ministeri de l’Interior va desplegar més de 20.000 guàrdies civils i policies per les carreteres espanyoles.

A partir de diumenge a la nit els transportistes autònoms i empresaris del sector estan cridats a parar els seus vehicles i no repartir més de manera indefinida. Els va convocar la Plataforma en defensa del Transport per Carretera, una organització de transportistes sense representació formal als òrgans d’interlocució amb el Govern. De fet, totes les patronals del gremi van sortir en bloc el mateix dia a manifestar el seu rebuig de les protestes i van instar els seus associats a no sumar-se.

Notícies relacionades

Aquest mateix dimecres Fenadismer, la segona organització amb més representativitat i que fa sis mesos va acabar afegint-se a les protestes, ha votat en assemblea no recolzar en aquesta ocasió les protestes. L’organització ha explicat en un comunicat que les mesures legislatives, tant estructurals com econòmiques, aprovades l’últim any «no justifiquen en l’actualitat portar a terme aquesta mesura de pressió límit», segons ha expressat en un comunicat. L’argument principal dels descontentaments per convocar l’aturada és obligar el Govern –no les empreses del sector– a reforçar la llei per evitar que l’encariment del combustible i la reducció de marges empresarials forci els conductors a «treballar a pèrdues».

La nova convocatòria d’aturades coincideix amb les setmanes prèvies al Black Friday i la consegüent arrencada de la campanya de Nadal. I una especial incidència de les protestes podria complicar la logística per a aquestes dates. Fa sis mesos els 20 dies consecutius que va durar l’aturada van aconseguir generar desproveïments de determinats productes –no generals– en mercats majorista i alguns supermercats de part d’Espanya. A Catalunya la seva repercussió va ser limitada, però en el conjunt d’Espanya la CEOE va arribar a qualificar la qüestió com una «amenaça» que podia derivar en «una gran crisi econòmica i social». 

Temes:

Transports CEOE