Consum

Lidl inverteix 100 milions d’euros per créixer a Catalunya

El pla inclou obrir quatre noves botigues els pròxims mesos, modernitzar un centre i renovar les seves oficines centrals

Lidl inverteix 100 milions d’euros per créixer a Catalunya

Lidl

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Lidl s’expandeix a Catalunya. La cadena de supermercats alemanya amb seu a Montcada i Reixac (Barcelona) té en marxa un pla de creixement en la comunitat que passa per la inversió de 100 milions d’euros des del març d’aquest any fins al febrer de l’any que ve. Així, en aquest període que coincideix amb el seu any fiscal, la companyia haurà obert vuit noves botigues (quatre ja en funcionament, i la resta, en els pròxims mesos), haurà modernitzat un dels seus centres i haurà ampliat les seves oficines centrals.

En concret, Lidl obrirà pròximament nous supermercats a Vilassar de Mar (Barcelona), Vilafranca del Penedès (Barcelona) i dos a la mateixa ciutat de Barcelona. Aquests quatre establiments se sumen a quatre més que s’han obert aquest any a Figueres (Girona), Olot (Girona), Esplugues de Llobregat (Barcelona) i Rubí (Barcelona).

A més, aquest pla d’inversió (en part ja executat) preveu també el desenvolupament de noves infraestructures logístiques que entraran en funcionament els pròxims anys.

«Aquest pla estratègic reafirma, una vegada més, l’aposta de Lidl per Catalunya (on, avui dia, ja té més de 120 establiments, una plataforma logística operativa i més de 3.800 empleats directes) i dona continuïtat al creixement experimentat els últims anys», explica l’empresa en un comunicat. «Per fer front al desenvolupament del seu negoci, durant aquest any fiscal la cadena preveu duplicar la seva inversió respecte a l’any anterior», afegeix.

D’acord amb aquest mateix text, la companyia va invertir en aquest mateix període de l’any passat 55 milions d’euros que es van dirigir a reforçar el seu desenvolupament logístic i a engegar quatre botigues a Terrassa (Barcelona), Valls (Tarragona), Mercat de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat, Barcelona) i Vic (Barcelona).

Noves plataformes logístiques

Notícies relacionades

Tal com recorda en aquest comunicat, la companyia té previst també construir dues noves plataformes logístiques a Martorell (Barcelona) i Constantí (Tarragona). La idea és que s’inaugurin els pròxims anys i que «permetin continuar impulsant la seva activitat en la comunitat i en altres regions del nord-est d’Espanya», destaca el text. L’objectiu final és apuntalar el paper «estratègic» de Catalunya com a «pol logístic de referència» per a aquesta zona.

«Catalunya té un paper decisiu en el negoci de Lidl, cosa que li ha permès consolidar-se com una de les principals empreses en generació de riquesa al territori català», conclou el document.