Mercat immobiliari

La predicció de Solvia sobre el preu de la vivenda el 2023

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Solvia apunta en les estimacions de la segona part del 2022 que el mercat residencial s’està alentint a Espanya. Malgrat el dinamisme mostrat el segon trimestre del 2022, el sector experimentarà una moderació en el nombre de transaccions i en els preus, com a conseqüència del context econòmic actual.

 L’empresa de gestió de crèdits Intrum(que es va apropiar de Solvia) estima un increment de preus per a finals d’any d’entre el 3% i el 5% interanual. Però per a l’exercici vinent, augura que els preus poden tenir fins a una caiguda del 2,5%.

«Hem de tenir en compte que l’oferta encara no és capaç de cobrir el nivell actual de la demanda, cosa que ajudarà a fer que l’alentiment de compravendes no provoqui descensos en el valor dels immobles», ha declarat José Luis Bellosta, president de Solvia.

Respecte a transaccions, se’n comencen a detectar lleus descensos en comparació amb el trimestre previ. Així, entre l’abril i el juny, el volum de compravendes va descendir un 0,2% trimestral.

Notícies relacionades

 La inflació elevada i l’augment de tipus d’interès acabarà impactant en la demanda de vivenda nova, malgrat l’augment d’operacions amb vivenda utilitzada.

Barcelona, Madrid, Màlaga, València i Sevilla copen el 49% dels visats que s’han atorgat el primer trimestre. Madrid i Barcelona concentren al voltant del 31% de les llicències en construcció.