Ja va anticipar la recessió del 2008

Santiago Niño Becerra posa data a la veritable plantofada de la crisi econòmica

L’expert afirma que la ciutadania encara no percep les conseqüències de la recessió

  • Així t’afecten les noves mesures per rebaixar les factures de llum i gas: les claus

Santiago Niño Becerra posa data a la veritable plantofada de la crisi econòmica

Pixabay

1
Es llegeix en minuts

La crisi econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna no té final. Al contrari, s’endinsa en les butxaques dels ciutadans. El Govern ha implementat diversos paquets de mesures per fer front a una inflació desbocada. Aquest mateix dijous, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat una altra bateria d’ajudes energètiques que inclou un descompte del 40% en la factura de la llum per a famílies amb baixos ingressos.

A l’energia s’hi afegeix el cistell de consum, que s’ha encarit un 15% l’últim any, segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Els carburants continuen sense donar treva malgrat el descompte de 20 cèntims per litre aprovat per l’Executiu: la gasolina 95 costa de mitjana a Espanya 1,758 €/l i el gasoil A, 1,93 €/l.

Allau de males notícies i pessimisme

L’última predicció del Banc d’Espanya per al preu de la vivenda el 2023 tampoc és encoratjadora. A això s’hi ha d’afegir un euríbor positiu que s’enfila fins al 2,5%. En definitiva, l’allau de males notícies i pessimisme té més força que les mesures econòmiques aprovades per apaivagar la recessió.

Notícies relacionades

Per si amb tot això no n’hi hagués prou, l’economista Santiago Niño Becerra augura que el pitjor encara ha d’arribar. Es pot recordar que l’expert va ser un dels pocs que va anticipar la crisi mundial del 2008. El mes d’abril passat també va encertar que hi hauria un ‘efecte dòmino’ en l’economia pels talls del gas rus.

El pitjor es notarà el 2024

Ara, ha pronosticat com evolucionarà la recessió derivada de la invasió militar a Ucraïna i, sobretot, com la notaran els ciutadans espanyols. «Segons la meva opinió, ‘al carrer’ es percebrà pitjor el 2024 que el 2023. El 2023 hi ha eleccions, per la qual cosa penso que Brussel·les mirarà cap a un altre costat perquè l’any sigui tranquil. Però el 2024 exigirà, ordenarà, coses,» va afirmar rotund aquest dimecres a Twitter.