Mercats

Russell Napier prediu què passarà en l’economia mundial en els pròxims 15 o 20 anys

L’inversor, que va predir fa dos anys l’elevada inflació que estem vivint, creu que es farà estructural

Russell Napier prediu què passarà en l’economia mundial en els pròxims 15 o 20 anys

David Jiménez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inversor Russell Napier la va encertar quan fa un parell d’anys va augurar la inflació que avui colpeja l’economia mundial. Napier torna ara a parlar sobre el futur dels mercats internacionals, i pronostica l’augment del control econòmic per part dels estats.

Segons l’expert, els diferents governs justificaran un pes més gran en l’economia dels seus països «en emergències», que cada vegada seran més constants i freqüents.

Napier dona per acabats els anys d’estabilitat que hem tingut en, almenys, els pròxims 15 o 20 anys i creu que l’alta inflació es farà estructural i, entre altres raons, justificarà una «repressió financera».

Notícies relacionades

En declaracions al mitjà suís The Market, l’inversor assegura que els estats ocuparan el paper que en els últims 40 anys ha jugat tant la banca privada com els bancs centrals en assumptes com el control i l’emissió de diners, una cosa que va ser habitual en el període comprès entre 1939 i 1979.

Aquest pròxim futur que anuncia Napier també portarà oportunitats per als inversors: «Veurem un auge en la inversió de capital i una reindustrialització de les economies occidentals», recull The Market.