Préstecs

L’euríbor supera el 2,7%, una cosa inèdita en 13 anys i mig

L’indicador de referència per a la majoria de les hipoteques arriba a un nivell mai vist des del gener del 2009

L’euríbor supera el 2,7%, una cosa inèdita en 13 anys i mig
1
Es llegeix en minuts

L’euríbor ha marcat una nova fita aquest dijous al superar la cota del 2,7% en la seva taxa diària per primera vegada des del gener del 2009, a l’espera de la pròxima reunió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), que se celebrarà el 27 d’octubre vinent.

L’indicador ha saltat aquest dijous al 2,733% en la seva taxa diària, després de conèixer-se ahir que la inflació de l’eurozona va escalar a un rècord del 9,9% al setembre, marcant un nou rècord històric i accelerant-se vuit dècimes respecte a la registrada a l’agost, tot i que va quedar una dècima per sota de la primera estimació del 10% publicada per Eurostat.

L’indicador va intensificar la seva escalada durant el mes de setembre, impulsat per les revisions de tipus per part dels bancs centrals, marcant un pic després que diversos membres del Consell de Govern del BCE es posicionessin a favor d’una pujada de 75 punts bàsics en la reunió que es farà el 27 d’octubre.

Després de la nova dada d’inflació, el mercat es manté atent als missatges procedents dels banquers centrals i l’euríbor mira d’anticipar-se als pròxims moviments de política monetària.

Notícies relacionades

«Malgrat la revisió d’una dècima respecte al preliminar, la inflació es manté pròxima a màxims de la seva sèrie i els riscos esbiaixats a l’alça. Les expectatives que el BCE apugi tipus en la seva pròxima reunió es mantenen entorn de +75 punts bàsics», assenyalen els analistes de Bankinter.

Després d’haver tancat el setembre amb una mitjana mensual del 2,233%, el seu nivell màxim des del gener del 2009, la dada provisional per a l’euríbor mensual corresponent a l’octubre se situa en el 2,6%.