Inversió de 30 milions

El Govern invertirà 30 milions d’euros a reformar el Circuit de Catalunya

  • Torrent anuncia una remodelació per instal·lar 18.480 metres quadrats de plaques fotovoltaiques i acollir concerts, fires i competicions de videojocs

El Govern invertirà 30 milions d’euros a reformar el Circuit de Catalunya

Miquel Rovira / Cedida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat invertirà un total de 30 milions d’euros durant els dos pròxims anys per instal·lar 18.480 metres quadrats de plaques fotovoltaiques al Circuit de Catalunya. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dilluns a la tarda en un acte des del mateix Circuit, que aspira a transformar-lo en un espai que combini les competicions automobilístiques amb l’acollida de concerts, fires i certàmens de videojocs esportius, entre d’altres. L’estratègia anunciada per Torrent busca diversificar els canals per a així maximitzar els ingressos.

Torrent confia que el Circuit «continuarà sent un referent mundial en l’àmbit de la competició, ho hem garantit amb la renovació dels contractes amb els mundials de Fórmula 1 i MotoGP fins al 2026». No obstant i a fi d’amortitzar la seva infraestructura durant el màxim de dies a l’any, volen augmentar els seus usos més enllà d’aquestes competicions. «Volem que sigui també una infraestructura tractora per a projectes vinculats a la mobilitat verda, la innovació i l’entreteniment», ha declarat.

Notícies relacionades

Un primer assaig per a aquestes noves funcionalitats tindrà lloc el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre, quan està previst que se celebri l’e-Mobility Experience, una fira on participaran les principals marques de vehicles de mobilitat elèctrica. El Departament d’Empresa també aspira a captar competicions vinculades amb els videojocs d’esports i aquí mirarà de buscar aliances amb el ‘hub’ audiovisual i digital de les Tres Xemeneies.

Aquestes reformes i l’obertura a noves activitats busquen ampliar els canals d’ingressos del Circuit. Actualment les activitats que allà es desenvolupen generen una facturació de 326 milions d’euros anuals, que generen un retorn fiscal per a l’administració de 49,3 milions d’euros, segons dades facilitades per la Generalitat. I tota aquesta producció dona feina a un total de 2.670 persones a temps complet al llarg de l’any, segons aquests mateixos càlculs.