Serveis socials

L’Imserso augmenta en més de 28.000 el nombre de places disponibles per als seus viatges

De les 816.000 places inicialment previstes per a aquesta temporada 2022-23 s’augmenta fins a les 844.000

L’Imserso augmenta en més de 28.000 el nombre de places disponibles per als seus viatges
2
Es llegeix en minuts

L’Institut de Gent Gran i Serveis Socials (Imserso) ha incrementat en 28.442 les places dels viatges per a gens gran, passant així de les 816.029 inicialment previstes fins a les 844.471 per a aquesta temporada 2022-2023, segons han informat a Europa Press fonts de l’Imserso.

En concret, es respecten el nombre de places per a destinacions costaneres i illes i s’incrementen les places al lot de turisme d’interior passant de 137.475 a 165.917, és a dir, 28.442 més de les previstes. Totes seran circuits culturals, segons precisen les mateixes fonts.

A més, puntualitzen que el pressupost del programa per cada temporada és de 212,9 milions d’euros dels usuaris més 66,7 milions d’euros d’aportació de l’Imserso.

Els viatges del Programa de Turisme de l’Imserso es desenvoluparan entre els mesos d’octubre del 2022 i el juny del 2023 i els preus oscil·laran entre els 455 euros per a les estades de 10 dies en zones de costa peninsular i illes, per a viatges amb procedència europea, i els 115 euros per als viatges de quatre dies en capitals de província.

Precisament, els preus han sigut motiu de polèmica aquest any per la decisió del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de congelar les tarifes, cosa que va provocar el malestar del sector turístic. La ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, va instar fins i tot Ione Belarra a asseure’s amb el sector per revisar el programa.

Si bé fonts de l’Imserso neguen que s’estigui produint una desbandada d’hotels del programa de viatges davant aquesta congelació de preus unida a la inflació.

Segons les dades de l’Imserso, s’ha reduït el nombre d’hotels participants en el programa respecte a l’any anterior fins als 242, 28 menys que en la temporada anterior. No obstant, l’Imserso precisa que ells contracten un nombre de viatges i pernoctacions distribuïts per comunitats autònomes de destí, no un nombre concret d’hotels.

Notícies relacionades

El programa ofereix destinacions de costa peninsular de 8 i 10 dies en les comunitats autònomes de Catalunya, Andalusia, Regió de Múrcia i País Valencià, a més de les Canàries i les Balears. També hi haurà oferta de turisme d’interior, amb estades de 4, 5 i 6 dies, amb circuits culturals, turisme de naturalesa, capital de província i Ceuta i Melilla.

Els torns, que podran tenir una durada des de 4 dies (3 pernoctacions) fins a 10 dies (9 pernoctacions), es realitzaran en règim de pensió completa, excepte en els viatges a capitals de província, el règim de les quals serà de mitja pensió.

Temes:

Turisme