80 aniversari de La Felguera

Bayer inverteix quatre milions en la planta d’Aspirina d’Astúries

La farmacèutica destinarà la inversió a la digitalització de processos i optimització de l’ús d’aigua

Bayer inverteix quatre milions en la planta d’Aspirina d’Astúries
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La multinacional Bayer ha anunciat aquest dilluns una nova inversió de quatre milions d’euros aquest any en la seva planta d’Aspirina a La Felguera (Astúries). Segons l’empresa, aquesta inversió permetrà una major automatització de processos i la millora de la flexibilitat productiva de la planta, que avança també amb un programa propi d’optimització de la gestió d’aigua en els processos. En línia amb l’estratègia de sostenibilitat, la planta ha anunciat la seva participació en el primer programa global de Bayer que analitza la reducció d’emissions a tota la cadena de valor per a una de les presentacions més utilitzades del seu emblemàtic àcid acetilsalicílic

Bayer ha celebrat aquest dilluns el 80 aniversari de la seva planta de producció de La Felguera amb l’anunci d’aquesta inversió, que se suma als més de 27 milions invertits els últims anys per a l’ampliació de les instal·lacions i la digitalització i revisió dels processos. En alguns moments els últims anys es va arribar a témer pel futur de la producció d’Aspirina a Espanya.

Arran d’aquests temors, el centre s’ha convertit en referent global per produir el principi actiu de l’Aspirina per a tot el món, tot i que la crisi del coronavirus ha revitalitzat la idea que és prudent i aconsellable mantenir una encertada política de diversificació de plantes, amb presència a Europa, per aconseguir una adequada ‘sobirania industrial’, que en el cas del sector farmacèutic és especialment important.

La Felguera està desenvolupant un programa propi d’optimització de la gestió d’aigua en els seus processos i ha presentat la seva participació en el primer projecte global de Bayer que analitza la reducció d’emissions de tota la cadena de valor per a una de les presentacions més utilitzades del seu emblemàtic àcid acetilsalicílic.

Des de la seva obertura el 1942, i al llarg dels seus 80 anys d’història, la planta s’ha convertit en un referent mundial per a la producció d’àcid acetilsalicílic, el component actiu d’Aspirina i Adiro. Aquest component, en forma de pols, s’exporta des d’Astúries a vuit centres de producció de Bayer arreu del món on es comprimeix en pastilles segons les seves diferents presentacions (dragees, efervescents, masticable, granulat, etc.) i es distribueix per a tots els mercats en què opera la companyia.

Notícies relacionades

La fàbrica asturiana també produeix altres substàncies actives i productes com Canestén (crotimazol), un tractament antifúngic per tractar les infeccions per fong, o, des de novembre del 2021, Nifedipino, producte indicat per al tractament de l’angina de pit.

En l’exercici 2021, Bayer va obtenir una facturació de 44.100 milions d’euros i va destinar 5.300 milions d’euros abans d’extraordinaris a recerca i desenvolupament.