Acte festiu

Barcelona Global complimenta al talent estranger

Unes 1.200 persones de 87 nacionalitats participen a l’acte ‘Hola Barcelona’

Barcelona Global complimenta al talent estranger
1
Es llegeix en minuts

Barcelona Global ha donat avui la benvinguda a l’Hola Barcelona! Cocktail al talent internacional que ha triat la ciutat per viure i treballar, un acte que ha reunit al Palauet Albéniz més de 1.200 persones de 87 nacionalitats.

La novena edició de l’Hola Barcelona! Cocktail ha recuperat aquest any el seu format original després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia i s’ha consolidat ja com l’esdeveniment de referència del talent internacional a la ciutat.

L’acte ha sigut presidit pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera Xaubet, mentre que el CEO de l’Associació, Mateu Hernández, ha agraït als socis el seu suport i compromís a més d’explicar les accions portades a terme per l’entitat durant aquest any.

Dos professionals internacionals, Svetlana Velikanova, cofundadora i CEO de Harbour Space i Leslie Ryan, ‘event director’ de la 37th America’s Cup, han sigut les encarregades de relatar la seva experiència i explicar per què han triat Barcelona per treballar i viure.

El paper clau del talent d’impacte com a motor de desenvolupament econòmic i social, i la necessitat de crear, atraure i retenir els millors professionals a Barcelona, juntament amb la potencialitat de la ciutat com a referent internacional, han sigut algunes de les qüestions destacades a l’esdeveniment.

Collboni ha afirmat en el seu discurs que la riquesa de Barcelona «es basa en el talent, el coneixement i la innovació, i és aquesta riquesa la que fa que la ciutat sigui millor». Per això, l’ajuntament desenvolupa i impulsa «un conjunt de polítiques per donar la benvinguda a la comunitat internacional i també per atraure talent, inversió i empreses».

Notícies relacionades

La presidenta de Barcelona Global ha assegurat que l’associació treballa per fer de Barcelona una ciutat atractiva per al talent, però «no de qualsevol talent, sinó d’aquell que genera un impacte positiu en la societat, que ens ajuda a crear un món més sostenible i inclusiu. Necessitem persones com vosaltres que ens ajuden a construir una Barcelona millor», ha dit.

Barrera s’ha compromès a continuar impulsant des de l’associació accions que permetin facilitar l’arribada del talent internacional a Barcelona, com són la millora dels tràmits per a l’obtenció dels permisos de residència, oferir una fiscalitat competitiva i disposar d’escoles internacionals assequibles, entre d’altres.