Mercat immobiliari

L’augment del preu de la vivenda es modera al 8% en el segon trimestre

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística reflecteixen 33 trimestres consecutius amb preus a l’alça

L’augment del preu de la vivenda es modera al 8% en el segon trimestre

Feed

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La pujada del preu de la vivenda es va moderar al 8% entre l’abril i el mes de juny, en relació amb el mateix període del 2021, mig punt menys que en el primer trimestre, quan es va encarir un 8,5% en taxa interanual, l’augment més gran registrat des del pic de la bombolla immobiliària el setembre del 2007.

La vivenda nova va augmentar un 8,8% en el segon trimestre i la de segona mà, un 7,9%, segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que reflecteixen 33 trimestres consecutius amb preus a l’alça. L’increment de preus es va suavitzar en totes les comunitats autònomes, excepte a la Rioja i el País Basc, on la taxa anual va pujar sis i dues dècimes, respectivament.

Notícies relacionades

A Catalunya, el preu de la vivenda va pujar un 7,2% entre l’abril i al juny, en relació amb el mateix període del 2021, una mica per sota del 8% d’increment que va patir en el conjunt d’Espanya, cosa que suposa una moderació de l’alça que estava registrant.

Segons les dades facilitades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la vivenda es va encarir a Catalunya, respecte al trimestre anterior, un 2% més, amb la qual cosa acumula una pujada 4,5% des de començament d’any. La taxa de creixement trimestral és similar en el conjunt d’Espanya, amb un 1,9%.

Temes:

Preus