Fons propis

La Generalitat llançarà una línia d’ajudes al lloguer per a joves

Se’n podran beneficiar aquells que no van poder accedir al Bo Lloguer Jove del Govern central

La Generalitat llançarà una línia d’ajudes al lloguer per a joves

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat destinarà 29 milions d’euros de fons propis a una nova línia d’ajudes al lloguer per a joves que no van poder accedir al Bo Lloguer Jove del Govern. La consellera de Drets Social, Violant Cervera, explica en una entrevista a Europa Press que confia que puguin arribar a 14.000 o 15.000 persones.

Les bases de la convocatòria es publicaran a finals de setembre i pretenen corregir les carències del bo estatal. Explica que seran per concurrència competitiva, que cada beneficiari percebrà una quantitat diferent i prioritzaran no només la renda, sinó també la territorialitat. La convocatòria serà anual i podran optar joves de fins a 35 anys. El límit serà de 250 euros al mes, però variarà segons els ingressos i el preu del lloguer.

Dèficit de vivenda social a Catalunya

Notícies relacionades

Cervera afirma que el bo estatal va generar moltes expectatives, però que faltaven recursos per atendre totes les peticions. A més, considera que no estava ben dimensionat, ni econòmicament ni territorialment (totes les sol·licituds, per data d’entrada, van rebre 250 euros, independentment del lloc de residència). A Catalunya es van presentar 38.000 sol·licituds, però només se’n van concedir 9.666.

Quant a la vivenda social, la consellera ha admès que hi ha un «dèficit important» en el parc de vivenda social català, però que han demanat al Govern central la cessió de pisos de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). Defensa, però, que el 2021 van ajudar més de 60.000 famílies a pagar el lloguer gràcies a l’Agència Catalana de l’Habitatge, que ha percebut 140 milions d’euros per als seus programes de polítiques socials.