Fins a finals de juliol

Els tripulants de cabina de Ryanair reinicien la vaga amb 12 jornades més

Els sindicats continuen reclamant a l’aerolínia que torni a reprendre la negociació d’un conveni col·lectiu

Els tripulants de cabina de Ryanair reinicien la vaga amb 12 jornades més

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair a Espanya comencen aquest dimarts les 12 noves jornades de vaga convocades pels sindicats USO i Sitcpla. La vaga respon a certes pràctiques de la companyia irlandesa en matèria laboral denunciades pels sindicats, que alerten que no adapta els contractes a la legislació espanyola.

Els sindicats ja van convocar sis jornades més de vaga els dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, amb una durada de 24 hores, per a les deu bases que l’aerolínia té a Espanya –Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa–.

Aquestes primeres sis jornades van provocar la cancel·lació de 215 vols amb origen o destí Espanya i més de 1.225 retards, malgrat que els serveis mínims establerts pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana eren del 100%.

Malgrat tot, després d’aquestes sis jornades, els sindicats continuen reclamant a l’aerolínia un canvi d’actitud i que torni a reprendre la negociació d’un conveni col·lectiu que reculli unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per als seus treballadors.

Notícies relacionades

Concretament, les aturades de 24 hores es portaran a terme des d’avui fins al 15 de juliol, del 18 al 21 juliol i del 25 al 28 de juliol als deu aeroports espanyols en què opera Ryanair.

A més, aquest 15 de juliol es reprèn la vaga convocada per USO per als TCP d’EasyJet de les bases de Màlaga, Palma i Barcelona, que s’estén fins al diumenge 17 i tornarà divendres 29.

Temes:

Ryanair