Transport urbà

Uber torna a Barcelona com a servei VTC

La companyia aterrarà a la capital catalana amb 200 vehicles

Uber torna a Barcelona com a servei VTC

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uber ha anunciat aquest divendres el retorn a Barcelona com a servei VTC. La companyia va decidir abandonar la capital catalana quan la Generalitat va aprovar el decret que, entre altres coses, obligava aquests vehicles a una precontractació del servei d’almenys 15 minuts, i els prohibia estacionar al carrer.

Concretament, la multinacional californiana oferirà els serveis UberX, UberVan i Uber Comfort. Segons han detallat fonts de la companyia a l’agència ACN, Uber aterrarà a la ciutat amb 200 vehicles. Uber ja va tornar l’any passat a Barcelona oferint el servei de taxi a través de la seva ‘app’.

La tornada d’Uber a Barcelona, només com a servei d’intermediació en la contractació de taxis, va aixecar una forta oposició entre el sector, que es va mobilitzar en més d’una ocasió amb marxes lentes pel centre de la capital catalana. Ara, la plataforma entrarà a la ciutat amb tres nous serveis: UberX; Uber Van, per a viatges en grup; i Uber Comfort, que ofereix vehicles més amplis.

L’anunci arriba el mateix dia que el Govern ha anunciat un acord amb el PSC per tirar endavant el nou decret llei que ha de regular els trajectes urbans dels VTC abans que expiri la moratòria del decret Ábalos.

Notícies relacionades

Uber ha explicat en un comunicat que «vol donar resposta al gran creixement de demanda de mobilitat que està vivint Barcelona en els últims mesos, i que ha derivat en una situació d’escassetat d’alternatives en el transport urbà». Per a la plataforma, aquesta situació és fruit de la «combinació del retorn massiu del turisme a la ciutat i d’un creixement sostingut de la demanda local».

En aquest sentit, apunta a un augment considerable de la clientela, mentre que en els últims mesos els usuaris internacionals han augmentat el 95%. Els estrangers que més demanen el servei són britànics, nord-americans, francesos i portuguesos.

Temes:

Uber