Competència

La CNMC multa amb 203,6 milions les principals constructores per alterar licitacions públiques

Acciona (29,4 milions), Dragados (57,1 milions), FCC (40,4 milions), Ferrovial (38,5 milions), OHL (21,5 milions) i Sacyr (16,7 milions) reben les multes

La CNMC multa amb 203,6 milions les principals constructores per alterar licitacions públiques

agencia

1
Es llegeix en minuts
David Page

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat multes per un import total de 203,6 milions d’euros a sis de les principals constructores espanyoles per haver alterat durant 25 anys milers de licitacions públiques destinades a l’edificació i obra civil d’infraestructures.

Les empreses i sancions imposades per Competència són Acciona (29,4 milions), Dragados (57,1 milions), FCC (40,4 milions), Ferrovial (38,5 milions), OHL (21,5 milions) i Sacyr (16,7 milions), segons ha informat aquest dijous Competència en un comunicat.

La CNMC ha explicat que des del 1992 aquestes sis companyies es reunien setmanalment i decidien els contractes públics en què compartirien treballs tècnics de les seves ofertes. A més, intercanviaven informació sobre la seva estratègia de presentació als concursos públics.

Entre les milers de licitacions afectades existeixen infraestructures d’interès general com hospitals, ports i aeroports i carreteres, segons la CNMC.

Notícies relacionades

«Es tracta de pràctiques els efectes de les quals han sigut especialment nocius per a la societat, ja que van afectar milers de concursos convocats per administracions públiques espanyoles per a la construcció i edificació d’infraestructures com hospitals, ports i aeroports, carreteres, etc.», remarca Competència.

Entre les administracions públiques afectades figuren fonamentalment les pertanyents a l’àmbit de foment, incloent-hi el Ministeri de Foment (actual Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) juntament amb els seus organismes i entitats públiques empresarials dependents.