Reaccions

Foment carrega contra la nova simplificació de les baixes per covid

La patronal catalana considera «inacceptable» la mesura de Salut, exigeix la seva reversió i convocar la taula del diàleg social

Foment carrega contra la nova simplificació de les baixes per covid
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nou canvi en les baixes mèdiques per covid no ha agradat gens a la patronal catalana. Foment del Treball considera «inacceptable» la mesura adoptada «per sorpresa» i «unilateralment» pel Departament de Salut de concessió automàtica de baixes mèdiques, sense control ni necessitat de prova diagnòstica, davant símptomes compatibles amb la covid-19.

L’organització presidida per Josep Sánchez Llibre recorda que la concessió de baixes i altes mèdiques està regulada per la normativa donada la seva enorme rellevància per a les empreses i els treballadors. I, al seu torn, destaca que requereix el compliment d’una sèrie de mecanismes i controls mèdics per atorgar seguretat jurídica i mèdica a les parts implicades.

Notícies relacionades

La patronal assegura que la decisió de Salut introdueix «mecanismes sense cobertura jurídica i sense garanties, tant per a les persones treballadores que no reben l’atenció mèdica necessària, com per a les empreses que hauran d’assumir determinats supòsits fraudulents».

Segons el parer de Foment, la mesura és «injustificada» a l’haver-se produït «sense un procés de negociació i consens, ni tan sols d’informació, amb els agents socials». L’organització empresarial reitera el seu «rebuig absolut» de la mesura i exigeix la seva reversió i la convocatòria urgent dels òrgans de diàleg social amb la participació de patronals, sindicats, Departament de Treball i Departament de Salut, per analitzar la situació i l’adopció de les mesures adequades.

Temes:

Coronavirus