Plataformes digitals

Delivery Hero tanca oficialment la compra de Glovo

La transacció se segella amb les accions de la companyia alemanya a un preu un 65% inferior que quan es va anunciar l’operació

Delivery Hero tanca oficialment la compra de Glovo

JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Delivery Hero ho té ja tot a punt per ser oficialment propietària de Glovo. Més de sis mesos després d’anunciar l’acord de compra, aquest grup alemany d’empreses de repartiment a domicili ha executat ja tots els tràmits que el converteixen en accionista majoritari de l’empresa catalana, entre els quals comprometre’s amb el Govern central a respectar la ‘llei rider’ i segellar, en una junta celebrada aquest dilluns, l’intercanvi d’accions amb els actuals inversors. Així, la companyia alemanya es queda aproximadament amb el 94% de Glovo i queda només pendent de gestionar una operació per augmentar el seu capital i l’admissió a borsa de la catalana.

Així ho explica Delivery Hero en un comunicat en el qual els consellers delegats i cofundadors de les dues empreses celebren l’acord. «Aquesta col·laboració representa una combinació perfecta», assegura el primer executiu de l’alemanya, Niklas Östberg. «Ens hem conegut i agradat i hem confiat l’un en l’altre durant anys: els nostres equips comparteixen la mateixa visió i encara així podem continuar aprenent molt els uns dels altres intercanviant coneixement i explorant sinergies tecnològiques i operatives», afegeix.

Per al seu homòleg a Glovo, Oscar Pierre, l’acord implica accelerar el seu creixement i el desenvolupament del seu producte. «Junts cobrirem una gran part de la població a quatre continents, amb milions d’empreses locals i repartidors beneficiant-se de la nostra plataforma», afegeix l’emprenedor. «Estem molt contents de per fi començar a treballar junts i compartir coneixement i tecnologia amb altres marques del grup», continua aquest executiu, que es queda al capdavant de la gestió de l’empresa junt amb el seu altre fundador, Sacha Michaud.

Segons aquest comunicat, Delivery Hero passarà a ser present a 74 països i a atendre fins a 2.200 milions de persones a quatre continents. Quant a Glovo, el grup alemany assegura que una vegada executada formalment la compra –una cosa que passarà en les pròximes setmanes–, donarà informació detallada sobre l’acompliment del seu negoci en el primer semestre.

Caiguda a la borsa

Notícies relacionades

Els qui de moment surten menys beneficiats de l’operació són els accionistes sortints. Les dues companyies van acordar que la transacció s’executaria en accions, és a dir, que els inversors rebrien accions de Delivery Hero a canvi de vendre les seves de Glovo. La qüestió és que la companyia alemanya des d’aleshores s’ha desplomat a la borsa: si dies després que s’anunciés l’acord de compra cada acció del grup valia prop de 100 euros, aquest dilluns el preu amb prou feines superava els 35, un 65% menys.

Així, segons fonts pròximes a l’operació, els accionistes que ara surten de la companyia haurien sortit guanyant si la transacció s’hagués acordat amb un preu tancat en metàl·lic. De tota manera, els beneficis o no de la seva inversió es decidiran una vegada venguin les seves accions acabades d’adquirir a Delivery Hero.

Temes:

Empreses Glovo