Ecosistema emprenedor

‘Start-ups’ del 5G alerten del retard en l’adopció de la tecnologia

Les firmes de nova creació consideren que falta un marc normatiu que faciliti el desenvolupament tecnològic

‘Start-ups’ del 5G alerten del retard en l’adopció de la tecnologia
1
Es llegeix en minuts

L’ecosistema de ‘start-ups’ especialitzades en 5G alerten que l’adopció de la tecnologia mòbil d’alta velocitat es desenvolupa de manera més lenta del previst. Per això, van reivindicar en un acte celebrat aquesta setmana a Barcelona que es defineixi un marc regulatori més clar que acceleri la transformació. Tot i que en països com els Estats Units, el Regne Unit o Alemanya el 5G és ja una realitat en la indústria, a Espanya s’espera que el canvi de paradigma es produeixi el 2023. La ciberseguretat i el desenvolupament del 5G són fonamentals per a la digitalització imprescindible associada a la indústria 4.0 en confluència amb altres tecnologies emergents, com la intel·ligència artificial, la realitat virtual, la internet de les coses o el ‘blockchain’.

Notícies relacionades

Una jornada d’experts celebrada dijous al Pier 01-Tech Barcelona va servir per confirmar «l’existència d’un problema estructural del model productiu i econòmic d’Espanya amb un teixit industrial feble». Van alertar del problema a què s’enfronta la indústria davant la falta d’un marc regulatori que permeti impulsar la tecnologia 5G en la sensorització de la indústria.

Venture Builder, firma que impulsa noves companyies tecnològiques des de Barcelona, considera que la tecnologia 5G està arribant a Espanya amb retard davant altres països, però també obre possibilitats d’inversió davant la constatació que és una via de desenvolupament amb gran potencial. Segons aquesta firma, en els pròxims cinc anys s’ampliarà el nombre de projectes d’empreses en el seu primer estadi de desenvolupament, però també en aquelles amb un model de negoci que ofereixi un retorn de la inversió més ràpid.

Temes:

Empreses 5G