Tech Barcelona obrirà a finals d’any el Pier 07, un centre només per a projectes de salut

  • La instal·lació estarà situada en un edifici de 6.000 metres quadrats de Núñez i Navarro a la Via Laietana

  • La constructora ha invertit 7 milions d’euros a rehabilitar la finca, que tindrà capacitat per a uns 500 treballadors

Tech Barcelona obrirà a finals d’any el Pier 07, un centre només per a projectes de salut

Tech Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El primer centre del Tech Barcelona dedicat íntegrament a un sol sector està a punt de materialitzar-se. Si bé aquesta associació tecnològica pretenia estrenar la seva estratègia d’especialització amb un espai dedicat exclusivament a les ‘fintech’, finalment serà la indústria de la salut i les ciències de la vida la primera a tenir un Pier –com bateja l’organisme els edificis que gestiona– per a ella sola. El Pier 07, tercer centre de l’associació, estarà situat a la Via Laietana de Barcelona, en un edifici propietat de Núñez i Navarro a tot just un quilòmetre dels altres dos espais que l’entitat ha aixecat perquè ‘start-ups’, grans empreses, inversors i altres figures del teixit innovador treballin en conjunt. En el Pier 01, el seu vaixell insígnia, conviuen ja 1.500 treballadors.

En el cas del centre dedicat a la salut, es preveu que puguin treballar allà unes 500 persones, entre empreses de mida menor que busquin un ‘coworking’, firmes una mica més grans que instal·lin allà les seves oficines i fins i tot hospitals, amb zones de creació i connexió amb el teixit tecnològic. Entre els primers noms figuren ja el Vall d’Hebron i l’Hospital de Bellvitge. De fet, malgrat que el projecte encara està en fase d’obres i no estarà a punt fins a l’últim trimestre d’aquest any, el Tech Barcelona ja ha adjudicat un 20% de l’espai i té llista d’espera per entrar.

Així ho han explicat aquest dijous el president i el conseller delegat del Tech Barcelona, Miguel Vicente i Miquel Martí. «Volem que sigui com els altres Pier, un espai de connectivitat i transmissió de coneixement», ha explicat el primer. «Volem ajuntar totes les peces del sector tecnològic, perquè el que hem après és que allà és on es produeix aquesta màgia de la innovació», ha afegit. «El projecte està molt pensat perquè aquí es parli de negocis: la ciència ha de ser als parcs científics», ha puntualitzat el segon.

Enclavaments emblemàtics

De fet, segons han contextualitzat tots dos, aquest projecte forma part d’un pla, que han anomenat Urban Tech Campus, que passa per recuperar espais emblemàtics per a la ciutat i dedicar-los a desenvolupar el teixit tecnològic, que és cada vegada més clau en l’economia barcelonina.

Notícies relacionades

En aquest cas, l’edifici és una finca de vuit plantes i 6.000 metres quadrats propietat de Núñez i Navarro, que el va adquirir el 1998 i que ha invertit ara 7 milions d’euros a rehabilitar-lo i preparar-lo per a l’ús que vol donar-li el Tech Barcelona. De fet, serà aquesta constructora (amb la qual l’associació ha segellat una aliança a llarg termini) qui exploti els lloguers del lloc. La intenció d’entrada és que les primeres plantes siguin zona comercial, i que les ocupi alguna empresa que, d’acord amb la voluntat dels responsables de l’associació tecnològica, hauria d’estar relacionat d’alguna manera amb el sector de la salut i les ciències de la vida.

«El potencial del sector salut és molt important», han remarcat Vicente i Martí, que han sostingut, així mateix, que els quatre pilars clau per a Barcelona són, a part del sector de les ciències de la vida, la mobilitat, el ‘retail’ i la sostenibilitat.