En un suposat ‘e-mail’

Musk exigeix al personal directiu de Tesla tornar al treball presencial o marxar de l’empresa

L’empresari s’ha manifestat en contra del teletreball en altres ocasions

Musk exigeix al personal directiu de Tesla tornar al treball presencial o marxar de l’empresa

AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts

Elon Musk, el director executiu de Tesla, ha enviat al personal directiu de la seva empresa una carta –que avui circula per les xarxes socials– en la qual els exigeix tornar al treball presencial o marxar de la companyia.

De moment, ni la companyia ni el mateix Musk han confirmat la seva existència, però davant una pregunta en aquest sentit, via Twitter, Musk va semblar validar-la al respondre així a un usuari que li preguntava pel missatge que reben els qui creuen que és «antiquat» treballar presencialment: «Haurien de fingir que treballen en un altre lloc», va dir.

La carta que avui circula i que porta la firma d’«Elon» diu textualment: «Qualsevol que desitgi treballar de manera remota ha de ser a l’oficina un mínim (i em refereixo a ‘mínim’) de 40 hores setmanals o anar-se’n de Tesla. Això és menys del que els demanem als treballadors de la fàbrica», diu el correu datat el 31 de maig.

En aquest correu, també s’assenyala que les circumstàncies excepcionals serien considerades i revisades directament per Musk.

«A més, l’oficina ha de ser una oficina principal de Tesla, no una sucursal remota que no estigui relacionada amb les funcions de la feina», es pot llegir al correu filtrat.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que l’empresari es mostra en contra del teletreball: el mes passat, Musk va tuitejar: «Totes els missatges de quedar-se a casa en relació amb la covid han enganyat les persones perquè pensin que en realitat no és necessari treballar dur».

Tesla tenia, a finals del 2020, una plantilla d’una mica més de 70.000 treballadors en sòl nord-americà.