Banca

El patronat de la Fundació Unicaja accepta demanar una pròrroga per a l’informe de Medel

La decisió de sol·licitar-ne un ajornament d’un mes va ser favorable per set vots a quatre

El patronat de la Fundació Unicaja accepta demanar una pròrroga per a l’informe de Medel
2
Es llegeix en minuts

El patronat de la Fundació Unicaja ha decidit en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous acceptar la petició del despatx d’advocats Baker Mckenzie de sol·licitar una pròrroga d’un mes al Protectorat de Fundacions Bancàries per poder realitzar l’informe que ha de determinar si Braulio Medel compleix o no les condicions d’idoneïtat que requereix el seu càrrec de president. La votació dels patrons assistents a la cita ha sigut favorable a demanar-ne l’ajornament amb un resultat de set vots contra quatre, segons han explicat a aquest diari fonts del sector. D’aquesta forma, i si el Protectorat atorga el seu permís, l’elaboració de l’informe es podria ara prolongar fins al 24 de juny, ja que l’actual termini expirava el 24 de maig.

La fundació va elegir la setmana passada aquest bufet amb seu a Chicago per oferir-li l’encàrrec, davant la negativa a fer-ho de Deloitte i Uría Menéndez (les dues opcions inicials que, per aquest ordre, es van escollir en el seu moment). La resposta de Baker Mckenzie va ser afirmativa, tot i que per realitzar aquesta feina havia sol·licitat un termini de temps que superava en un mes la data límit que va establir al març el Protectorat de Fundacions, entitat dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics.

Notícies relacionades

La reunió es presumia tensa i, de fet, hi ha hagut vots contraris a la decisió de demanar la pròrroga, ja que la possibilitat de permetre-la era rebutjada de pla pels patrons crítics amb Medel, que creuen que amb tot aquest procés, l’encara president de la fundació continua demorant la seva anunciada renúncia. El president de la fundació va dir al seu escrit del passat Dijous Sant que la seva sortida es formalitzaria abans que l’informe estigués finalitzat i amb independència del seu contingut, cosa que feia pensar que la seva marxa seria com a màxim el 24 de maig, però amb aquesta pròrroga, les fonts consultades assenyalen que Medel es podria també mantenir en el càrrec durant aquell temps. 

La reunió del Patronat d’aquest dijous, d’altra banda, es va produir després que Medel anunciés aquest dimecres la seva intenció de proposar José Manuel Domínguez com el seu successor al capdavant de la institució. Medel va dir que elevarà «pròximament» al patronat d’aquesta entitat dues propostes: primer, i com antecedent necessari, la designació com a patró de Domínguez i, seguidament, la seva designació com a president. Fonts del sector van assenyalar a aquest diari que l’aposta per Domínguez és «la millor possible», al ser un candidat que desperta consens. De fet, el seu nom estava ja acordat com a proposta de relleu per a Medel pels dos partits majoritaris, el PP i el PSOE, tot i que hagi sigut finalment el mateix Medel el que s’avancés a l’anunci.

Temes:

Bancs