Iniciatives

Cecot fitxa l’exconseller Josep Rull

L’advocat, un dels indultats del procés, presidirà una comissió d’energia de la patronal vallesana

Cecot fitxa l’exconseller Josep Rull

Regió 7

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La patronal vallesana Cecot ha fitxat Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat i un dels presos indultats del procés, per a una comissió d’energia que passa a presidir. L’entitat ha creat aquesta comissió com a òrgan consultiu per «detectar les manetes de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic».

Rull, que és advocat i actualment director del compromís verd de la Mútua de Terrassa presidirà aquesta comissió de la qual Josep Casas, director d’Oficina per a la Transició Energètica de Cecot, és el director. Aquest organisme estarà format per professionals i experts de diferents àmbits i debatrà mensualment les grans qüestions que afecten la transició energètica. 

Casas admet que és «un honor» que Rull hagi acceptat l’encàrrec. Segons aquesta patronal, l’exconsellerer, natural de Terrassa, «a més de ser coneixedor d’un territori tan industrial com el Vallès, on els consums energètics suposen un percentatge alt dels processos productius, també podrà orientar i aportar el seu coneixement generat durant la seva etapa com a conseller de Territori i Sostenibilitat sobre els criteris i processos establerts per l’administració pública a l’hora de prendre decisions davant els projectes i reptes territorials en matèria energètica».

Notícies relacionades

Rull, durant la reunió de constitució de la comissió, a la qual també han assistit el president i el secretari general de la patronal vallesana, Antoni Abad i Oriol Alba, ha destacat «la visió àmplia i de país» que sempre ha tingut Cecot. La patronal vallesana, integrada a Foment del Treball i amb la qual ha tingut els seus pros i els seus contres fins a arribar a ser expulsada durant una temporada, està presidida per Antoni Abad i ha estat sempre vinculada a les tesis sobiranistes.

A més de Rull, els altres membres de la comissió són Manel Torrent, a títol personal; Pere Soria, responsable de desenvolupament de negoci de Circutor; Esther Izquierdo i Joaquim Daura del CEEC –Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya; Jordi Serra, del CBC– Clúster Bioenergia Catalunya; Oriol Xalabarder CEO de l’empresa Electra Caldense, SA; Maria Buhigas, experta en estratègia urbana d’Urban Facts; Josep M. Serena expert en medi ambient i energia; Carmen Gimeno i Irene Bartol, sòcies del despatx Verdia Legal; David Garrofé, exsecretari general de Cecot i representant de l’empresa Binillum; Carles Vidal, de The Energy House Group i Josep Casas.