Dades INE

La producció industrial puja un 1,1% al març i encadena cinc mesos d’alces

El ritme de creixement es frena, amb un registre tres punts inferior al notificat el mes anterior

La producció industrial puja un 1,1% al març i encadena cinc mesos d’alces
1
Es llegeix en minuts

L’Índex General de Producció Industrial (IPI) va augmentar un 1,1% el març en relació amb el mateix mes del 2021, taxa tres punts inferior a la del mes anterior, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb l’avenç del març, la producció industrial encadena cinc mesos de taxes interanuals positives després dels increments del 5,5% i del 3,1% registrats el novembre i el desembre del 2021, respectivament, i els avenços del 4,3% i del 4,1% experimentats en gener i febrer del 2022.

Al març tots els sectors van elevar la seva producció, menys els béns intermedis, que la van retallar un 3,2% interanual. Els ascensos més significatius es van donar en els béns de consum no durador (+6,2%) i en els béns de consum durador (+3,5%), seguits de l’energia (+2,8%) i dels béns d’equipament (+0,4%).

Notícies relacionades

Corregida d’efectes estacionals i de calendari, la producció industrial pràcticament es va estancar en comparació amb març de 2021, ja que amb prou feines va pujar un 0,1% interanual, en contrast amb el repunt del 2,8% experimentat al febrer.

En termes mensuals (març sobre febrer) i dins de la sèrie corregida, la producció industrial va retrocedir un 1,8%, el seu descens mensual més pronunciat des del maig del 2021, quan va baixar un 2%.