Energia

Enerside duplica la seva facturació fins als 11 milions d’euros el 2021, però tanca l’any amb pèrdues

La gestora d’instal·lacions fotovoltaiques consolida el seu objectiu d’ingressar 40 milions aquest any i multiplicar per sis els seus beneficis operatius

Enerside duplica la seva facturació fins als 11 milions d’euros el 2021, però tanca l’any amb pèrdues
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La primera companyia que ha debutat aquest any en la borsa de les pimes, el BME Growth, ja té visió completa del seu últim exercici com a empresa fora d’aquests cursos. Enerside, gestora d’instal·lacions fotovoltaiques i ara també productora independent d’energia, el 2021 va aconseguir uns ingressos d’11,2 milions d’euros, un volum de negoci que duplica de llarg (+108%) les xifres de l’any anterior. L’empresa celebra, a més, tancar l’exercici amb uns beneficis operatius de 0,5 milions d’euros, si bé després d’aplicar impostos, taxes i amortitzacions, la xifra cau fins a situar-se en números vermells: l’energètica va perdre, en total, 295.000 euros l’any passat.

«La companyia ha mantingut el resultat final net en números negatius després de la reinversió dels seus ingressos en el redimensionament de la seva plantilla i altres despeses operatives que s’aniran amortitzant en els pròxims anys amb l’evolució del seu actual pla de negoci», justifica la firma en un comunicat. «El nivell d’endeutament d’Enerside és tan sols de 2 milions d’euros, després d’haver reduït 1,4 milions de deute l’últim any, la qual cosa reflecteix la solidesa financera de la companyia», afegeix en el text.

En aquest sentit, l’empresa sosté els seus plans d’«elevar exponencialment» la seva facturació aquest any fins als 40 milions d’euros i que aquest creixement es tradueixi en un ebitda (beneficis operatius) de 3 milions d’euros, sis vegades més que l’actual.

«Després d’un 2021 en què hem consolidat les palanques de transformació de la companyia, aquest 2022 ens ha permès recollir l’interès del mercat per finançar el nostre pla de negoci amb una recent ampliació de capital de 34 milions d’euros», explica el conseller delegat de la companyia, Joatham Grange. «La nostra entrada a Itàlia, mercat més ascendent d’Europa, i la progressió a Llatinoamèrica ens porten a rendibilitzar el nostre diferenciat perfil industrial i a oferir un creixement amb sòlids fonamentals i rigor financer», afegeix el directiu.

Productor independent

Notícies relacionades

D’acord amb aquest comunicat, l’empresa va començar l’any passat un procés de transformació que continua el 2022. En concret, Enerside va posar en marxar el 2021 la seva estratègia de convertir-se en productor independent d’energia construint dos parcs propis a Xile que connectarà a la xarxa aquest any. Però, més enllà d’això, la companyia ha vist créixer també el seu negoci de construcció i operació d’instal·lacions per a tercers, que ha aportat 3,3 milions d’euros als resultats de l’empresa.

Enerside, que està valorada actualment en més de 200 milions d’euros, va començar, a més, a cotitzar en la borsa a principis de març.

Temes:

Energia Empreses