IPC

La inflació britànica s’eleva fins al 7%, el seu nivell més alt en 30 anys

Per contenir l’increment dels preus, el Banc d’Anglaterra va pujar el mes passat del 0,5% al 0,75% els tipus d’interès

La inflació britànica s’eleva fins al 7%, el seu nivell més alt en 30 anys
1
Es llegeix en minuts

L’índex de preus al consumidor del Regne Unit es va situar al març en el 7%, davant el 6,2% del mes anterior, fet que suposa la taxa més elevada des de 1992, segons va informar aquest dimecres l’Oficina Nacional d’Estadístiques (ONS, en anglès).

L’alça de la inflació va respondre a l’increment dels preus de l’electricitat, el gas i el carburant, així com el transport i els preus dels materials que utilitza el sector industrial.

La inflació britànica va pujar més del 6,7% que havien estimat els analistes.

Segons Grant Fitzner, economista en cap de l’ONS, l’increment generalitzat dels preus va ser pronunciat al març, però especialment el del carburant.

«Els preus dels restaurants i els hotels també van pujar de manera pronunciada al març, mentre que, després d’una caiguda fa un any, es van registrar augments en diferents tipus d’aliments», va afegir.

«Els preus dels productes que surten de les fàbriques del Regne Unit han continuat amb una forta pujada», va indicar Fitzner, que va esmentar els dels metalls.

Per contenir l’increment de la inflació, el Banc d’Anglaterra va pujar el mes passat del 0,5% al 0,75% els tipus d’interès al Regne Unit, el tercer increment consecutiu que va emprendre l’entitat a fi de contenir la inflació.

Notícies relacionades

Aquesta va ser la tercera pujada experimentada en quatre mesos en un intent del banc emissor anglès per contrarestar l’alça en el cost de la vida al Regne Unit.

Els experts no descarten una altra pujada del preu dels diners, perquè la inflació està molt per sobre de l’objectiu del 2% fixat pel Banc d’Anglaterra.

Temes:

IPC Preus