Mercats

L’atac rus enfonsa les borses asiàtiques i dispara el preu del petroli

Els parquets han seguit la tendència a la baixa davant la crisi per part dels parquets internacionals, marcada per Wall Street i replicada per altres mercats regionals com el japonès, l’indi i l’australià

L’atac rus enfonsa les borses asiàtiques i dispara el preu del petroli
1
Es llegeix en minuts

Els principals índexs de les borses de valors de Hong Kong, la Xina continental i Taiwan es van desplomar després que el president rus, Vladímir Putin, ordenés una operació militar a Ucraïna.

Passades les 13.00 hora local (05.00 GMT), l’indicador de referència de la Borsa de Hong Kong, el Hang Seng, queia ni més ni menys que un 3,66%.

L’índex que mesura l’evolució dels valors de la Xina continental que cotitzen al parquet hongkonguès, el Hang Seng China Enterprises, queia més encara, un 4,14%.

Per la seva banda, els dos principals parquets de la Xina continental, els de Xangai i Shenzhen, es deixaven un 1,76% i un 2,47%, respectivament, a aquella mateixa hora.

L’índex CSI300, que segueix el comportament dels 300 principals valors negociats en aquests dos mercats, queia un 2,07%.

Notícies relacionades

A l’altre costat de l’estret de Formosa, el selectiu de la Borsa de Taipei, el TPEx 50, seguia la mateixa tendència al cedir un 3,04%.

En general, els esmentats parquets no van fer més que seguir la tendència davant la crisi per part dels parquets internacionals, marcada per Wall Street i replicada per altres mercats regionals com el japonès, l’indi i l’australià.