Salaris

¿Quant cobra un agent d’Hisenda?

Gent fent cua a l’agència tributària del carrer Pamplona

Gent fent cua a l’agència tributària del carrer Pamplona / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts

Els agents d’Hisenda són els funcionaris de l’Estat que s’encarreguen dels tràmits administratius de l’Agència Tributària. En la jerarquia de l’empresa pública, els agents es troben per sota dels tècnics d’Hisenda, que tenen un grau major de responsabilitat. Sovint, el seu sou es desconeix. Però com qualsevol funcionari de l’Estat, cobra en funció d’unes taules que són públiques i estan a disposició de qualsevol.

El salari fix

Els agents d’Hisenda pertanyen al grup C1 de funcionaris públics. El sou base que estipulen els Pressupostos Generals de l’Estat per a aquest tipus de treballadors és de 804,19 euros bruts al mes, cosa que es tradueix en 11.040,40 euros bruts a l’any repartits en 14 pagues.

Els complements

A partir d’aquí, els agents reben una sèrie de complements que fan augmentar el salari final i que varien segons les característiques del lloc.

  • El complement de destinació es rep en funció del nivell del lloc de treball i en el cas dels agents d’Hisenda oscil·la entre 300 euros i els 600 euros aproximadament.

  • El complement específic, que és diferent segons la dificultat de les seves tasques. Comissions Obreres el situa entre 306 euros i 728 euros.

Notícies relacionades

A més, l’Estat premia l’antiguitat dels treballadors a través de les bonificacions per triennis. El preu del trienni fixat pels Pressupostos és de 403,98 euros anuals. Cada tres anys d’antiguitat en l’empresa pública, el treballador afegeix un trienni més de bonificació, per la qual cosa el salari augmenta a mesura que es mantenen al lloc. Existeixen, a més, complements relacionats amb la productivitat i altres variables.

Sou final

Amb tot, es pot calcular que el sou d’un agent d’Hisenda (sense comptar els extres per antiguitat) pot ser entre els 1.400 euros mensuals i els 2.100 euros, aproximadament. Tot i així, la quantitat de variables que condicionen la retribució final fa que només estiguem parlant de xifres orientatives.