TELECOMUNICACIONS

Alierta deixa la presidència de Fundació Telefónica i Pallete agafa el timó

L’expresident de Telefónica continuarà vinculat a l’entitat com a patró i com a president de la Fundació educativa ProFuturo.

Alierta deixa la presidència de Fundació Telefónica i Pallete agafa el timó
2
Es llegeix en minuts

Relleu al capdavant de la Fundació Telefónica. César Alierta abandona la presidència de la Fundació i serà José María Álvarez-Pallete el que assumirà el comandament en la institució. És el mateix relleu que es va produir al capdavant de Telefónica fa sis anys. Llavors Alierta va deixar la presidència de l’operadora després de 16 anys al capdavant i el va substituir Pallete, que fins aquell moment havia sigut el seu conseller delegat.

César Alierta, segons remarca la Fundació Telefónica, deixa el càrrec a petició pròpia i continuarà vinculat a l’organització com a patró i també com a president de la Fundació ProFuturo, centrada en l’expansió de l’educació digital entre la infància en països en desenvolupament. En els últims anys Alierta ha tingut problemes de salut i fins i tot el 2020 va arribar a estar ingressat en coma induït per un problema cardiovascular.

El relleu a la cúpula de la Fundació Telefónica estarà acompanyat d’una reestructuració de l’entitat solidària liderat per Álvarez-Pallete per alinear-la amb l’estratègia del hub d’innovació i talent de la companyia i per reenfocar els seus treballs en l’impuls de les competències digitals.

«César Alierta és una figura capital per a Telefónica. És impossible entendre el que representa Telefónica i la seva Fundació sense entendre qui és César Alierta, la seva irrepetible manera de ser i el seu infrangible compromís amb la societat», ha remarcat Álvarez-Pallete en el comunicat. «La seva contribució passada, present i futura és vital per continuar construint aquest gran somni col·lectiu que anomenem Fundació Telefónica. El nostre agraïment és només comparable a la nostra admiració per la seva obra. Ha fet gran una empresa gran».

Nova etapa

Notícies relacionades

Álvarez-Pallete vol liderar una nova etapa de Fundació per impulsar «un ambiciós pla» per accelerar l’impacte de l’entitat en el nou context econòmic i social i situar-la com a líder innovador i de referència. Fundació pretén posar el focus en l’ocupabilitat per als col·lectius amb més necessitats i fomentar «projectes emblemàtics potents i innovadors» assegurant la seva escalabilitat i sostenibilitat en el temps.

L’actual president de Telefónica considera que la Fundació comença aquesta nova etapa «des d’un sòlid punt de partida», en un moment en què s’està vivint la transformació més gran de la història de la humanitat amb tecnologies com l’IA i el 5G, entre d’altres. «Ara s’ha d’aconseguir que aquesta transició laboral sigui bona per a tothom a través de la formació, amb nous models d’aprenentatge, una dimensió humana basada en valors i un lideratge responsable com el que exerceixen Telefónica i la seva Fundació. S’ha de formar per transformar», ha incidit.