Desconvocada la vaga d’amarradors del port de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

La vaga d’amarradors del port de Barcelona es dona per desconvocada. Sindicats i patronal de l’empresa Amarres Barcelona han ratificat els acords que van ser acordats el 21 de gener i acceptats en l’assemblea de treballadors. Fonts sindicals ressalten que «s’ha aconseguit alguna cosa més que un bon acord, s’ha aconseguit que s’hagi ratificat en conciliació i que tots els punts assolits passin a tenir valor de conveni, que és un aspecte molt important per al conjunt de treballadors que el dia 17 de gener van decidir visibilitzar la seva situació precària amb la vaga».

En la negociació final de l’acord els problemes resolts se centren en la dotació mínima de 18 persones per tanda per cobrir les necessitats del servei, davant els 14 que estimava l’empresa.

S’ha aconseguit incrementar l’IPC corresponents als anys 2021 i 2022, xifrat en el 6,7%; quant a l’IPC del 2023, la direcció de l’empresa es compromet a asseure’s l’any vinent per continuar negociant.

Respecte al tercer punt, relatiu a les noves contractacions, s’ha aconseguit l’equiparació tant quant a les condicions laborals com a les salarials. A més, per als que estiguin cobrint baixes i/o suplències del personal en plantilla, l’equiparació serà progressiva durant els primers quatre anys des de la formalització del contracte. 

Això suposarà que les noves contractacions rebran un 25% del plus de disponibilitat quan es compleixi un any del primer contracte, al qual s’hi afegirà un 50% el tercer any i el 25% restant s’aplicarà a partir del quart any. 

Notícies relacionades

Es tracta d’un acord històric que permetrà que el sector de l’amarratge compti amb garanties i una bona base per a la defensa dels seus drets laborals. Una mostra que la unitat dels treballadors, la unitat sindical, la lluita per aconseguir una feina decent, sense fer un pas enrere, té la seva recompensa.

Al port de Barcelona, Coordinadora Estatal de Treballadors dels Ports està constituïda en la Coordinadora de Treballador@s d’Empreses del Port de Barcelona (CTEPB) formada pels tres sindicats, USTP, OTEP i Coordinadora d’Autoritats Portuàries (CAP).