Consell de Ministres

El Govern central dona llum verda a la pujada del 2,5% de les pensions

El Govern central dona llum verda a la pujada del 2,5% de les pensions

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Ministres dona llum verda aquest dimarts a la pujada del 2,5% prevista per a les pensions contributives el 2022, d’acord amb la fórmula per garantir el seu poder adquisitiu establerta en la reforma de les pensions pactada al juliol amb els agents socials i en vigor des de l’1 de gener.

També s’aprova la denominada ‘pagueta’, la paga extra de l’1,6% que serveix per compensar la diferència entre la pujada del 2021 (0,9%) i l’evolució mitjana de la inflació (2,5% del desembre del 2020 al novembre del 2021), i que, amb l’entrada en vigor de la reforma de pensions, aquesta vegada serà l’última que es pagui.

El nou mecanisme fixat en la reforma de pensions estableix que l’1 de gener de cada any s’incrementaran les pensions d’acord amb la inflació mitjana anual registrada en l’exercici anterior, en tant que es congelaran en cas que es registri un índex de preus de consum (IPC) negatiu.

L’increment que s’aplicarà el 2022 serà del 3% per als beneficiaris de pensions mínimes i no contributives, i per als beneficiaris de l’ingrés mínim vital (IMV) que també rebran la paga compensatòria del 2021.

Notícies relacionades

La revalorització per al 2022 i la ‘pagueta’ del 2021 tindran un cost d’uns 6.500 milions d’euros, segons va avançar dissabte el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Amb la pujada, la pensió mínima de jubilació se situarà el 2022 en 10.103,8 euros anuals en el cas unifamiliar i arribarà fins a 12.467 euros en cas de cònjuge a càrrec, mentre que la pensió de jubilació màxima arribarà als 39.468,66 euros anuals.