Fons europeus

Sánchez anuncia una nova convocatòria de 720 milions per al turisme

El president recorda que gràcies als ertos i la col·laboració entre sector públic i privat «no s’ha destruït ocupació»

Sánchez anuncia una nova convocatòria de 720 milions per al turisme

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern llançarà al març una segona convocatòria de 720 milions d’euros per al sector turístic amb els fons europeus Next Generation. Així ho ha anunciat en la seva intervenció en una jornada sobre sostenibilitat turística en el marc de la Fira Internacional del Turisme (Fitur) a Madrid. Aquesta iniciativa, ha afegit, suposa la «més clara confirmació que l’execució dels fons europeus segueix un rumb marcat desenvolupant la transformació del sector turístic».

Al seu torn, Sánchez també ha avançat que dins del programa de sostenibilitat turística per al 2022 es llançarà «el pla nacional de turisme gastronòmic, dotat amb un pressupost de 65 milions d’euros».

El cap de l’Executiu ha defensat l’estratègia del Govern amb el sector. A més d’assegurar que cal aprofitar els fons europeus per fer «un salt de qualitat», ha recordat que els 3.400 milions previstos per a l’activitat en el pla de recuperació, que, segons ha explicat, tindran un impacte de 6.700 milions al PIB, és «el doble de la inversió pressupostada per al sector turístic entre 2012 i 2017».

Sense destruir ocupació

El president, que ha fet la seva intervenció en l’estand de Turespaña a Fitur, ha destacat que gràcies a les mesures portades a terme per l’Executiu i el sector privat «no s’ha destruït ocupació» amb la crisi sanitària. I ha recordat que el 95% dels treballadors que es van beneficiar dels ertos estan reincorporats als seus llocs de treball.

Notícies relacionades

Ha insistit que, a més de la importància d’aquestes mesures, l’elevat percentatge de vacunació de la població ha sigut un element fonamental. I hi cal sumar els fons europeus, una solució que, a diferència de la crisi financera, suposa comptar amb recursos «per fer que el sector turístic sigui encara millor del que era abans de la pandèmia».

Sánchez ha destacat que entre el gener i el novembre passats es van superar els 28 milions de turistes i que les xifres de despesa per visitant i durada són més altes que fa dos anys. Dins del pla per al turisme ha recordat que els primers tres anys es destinaran 1.800 milions en la transformació del sector, dels quals s’han adjudicat 660 milions a les autonomies en la convocatòria del 2021. Al març se sumaran 720 milions en la convocatòria que ha anunciat avui.