PP i CEOE

Casado i Garamendi proclamen la seva sintonia després de les friccions per la reforma laboral: «Potser hem de fer com John Lennon i Yoko Ono»

  • El líder de la CEOE carrega contra les «ocurrències» de Yolanda Díaz per augmentar la cogestió dels treballadors en les empreses

Casado i Garamendi proclamen la seva sintonia després de les friccions per la reforma laboral: «Potser hem de fer com John Lennon i Yoko Ono»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les relacions entre la gran patronal espanyola i el principal partit de la dreta, el PP, no passen pel seu millor moment després de les trobades postures en relació amb la nova reforma laboral. La CEOE li dona suport i avala, malgrat les seves diferències internes, i la formació liderada per Pablo Casado ja ha avançat que hi votarà en contra. Una divergència de posicions històricament inusual i que ha obligat els màxims representants de les dues organitzacions a proclamar la seva sintonia aquest dilluns al fòrum Hotusa Explora 2022 i intercanviar floretes.

«Com que som en un hotel, potser hauríem d’acabar fent com John Lennon i Yoko Ono –no sé qui seria John Lennon i qui Yoko Ono–, pujar a una habitació i estar-hi una setmana i rebre la premsa perquè veiessin que aquesta relació és així. És perfectament compatible el treball que fem amb les posicions que pugui tenir el Partit Popular respecte a les decisions que prenguin al Parlament», ha declarat el president de la CEOE, Antonio Garamendi

«Una de les coses que més m’ha alegrat és amb qui comparteixo la taula», ha començat dient el líder del PP, Pablo Casado. «Mai la CEOE ens ha donat cap indicació sobre què considerava que hauríem de fer i mai el PP s’ha posat en contacte amb la CEOE més que per agrair la tasca que està fent per tots els espanyols i sobretot pels que paguen nòmines dels espanyols, que són els empresaris», ha manifestat.

Picada d’Ullet a Ayuso i pal a Yolanda Díaz

Notícies relacionades

Durant la jornada el líder dels empresaris ha exterioritzat la seva sintonia amb el PP, tant amb el seu actual màxim dirigent (i els seus afins, com l’alcalde madrileny José Luis Almeida), com amb la presidenta de la CAM, Isabel Díaz Ayuso. «M’agraden els impostos a la madrilenya i m’agrada com s’ha gestionat la pandèmia a la madrilenya, [...] gestionar de manera diferent sense ofegar les empreses», ha declarat Garamendi.

Flors per al PP i bastonades dialèctiques per a Unides Podem. El president de la CEOE ha carregat contra les «ocurrències» com «la carn», del ministre de Consum, Alberto Garzón, o la «cogestió» en les empreses que vol impulsar la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. «Ens arruïnaria a tots els aquí presents», ha afirmat Garamendi. «Les ocurrències donen una imatge que no és bona per al país», ha afegit.