Repartiment autonòmic

Catalunya és la segona comunitat que més fons europeus ha rebut: 1.579 milions

  • Calviño remarca que la «cogovernança» resulta «imprescindible» perquè el Pla de Recuperació sigui un «èxit»

Catalunya és la segona comunitat que més fons europeus ha rebut: 1.579 milions

EFE / J.J Guillén

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya és la segona comunitat que més fons europeus va rebre en l’acabat de tancar 2021, amb 1.579 milions d’euros, només per darrere d’Andalusia, que va ingressar 1.916 milions, segons un article que ha publicat aquest dissabte en el seu compte de Linkedin la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño. Per darrere hi ha Madrid (1.213 milions), el País Valencià (1.055), Castella i Lleó (742) i Galícia (681).

Notícies relacionades

En el text, la també ministra d’Economia defensa la «cogovernança» entre els diferents àmbits de l’Administració. «Perquè el Pla de Recuperació sigui un èxit, és imprescindible una bona cogovernança dels diferents àmbits de l’administració pública. Les comunitats autònomes i els ajuntaments tenen un coneixement més granular del territori i les necessitats de les empreses, els autònoms i les llars i unes competències que permeten un desplegament més eficient de les inversions, per garantir que els recursos es fan servir, precisament, en els projectes més estratègics i amb més efecte tractor sobre el conjunt del territori», escriu Calviño.

«Només el començament»

«El camí recorregut ha sigut intens i productiu. Però això ha sigut només el començament –continua Calviño–. A través de l’estreta col·laboració amb les comunitats autònomes i les entitats locals, el 2022 arribarem a la velocitat de creuer en el desplegament del pla, amb els principals programes d’inversió i projectes estratègics en marxa i un creixent impacte transformador sobre el terreny».