Sense descomptes regulats

Les rebaixes d’hivern ja han començat

La majoria de les cadenes de moda ja han iniciat rebaixes de fins al 50% que aniran pujant amb l’entrada del 2022

Comencen les rebaixes dhivern

Comencen les rebaixes dhivern

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Les rebaixes d’hivern ja han començat. El fons d’armari té una cita tradicional entre finals de desembre i principis de gener. Tot i que les rebaixes estan desregulades a Espanya, continua sent tradició que les cadenes de moda prevegin incrementar la pressió promocional en aquestes dates per liquidar la roba de temporada, especialment les peces d’abric, abans que comencin a pujar les temperatures. Si fa uns anys els descomptes no començaven fins al 7 de gener, actualment cada marca de moda segueix el seu calendari particular i algunes adapten la seva oferta de productes amb peces específiques per a les pròximes setmanes. Les rebaixes d’hivern ja han començat en la majoria de firmes. La qüestió és que les rebaixes es difuminen cada vegada més en el temps, més al ritme de la demanda que del calendari. 

Les rebaixes d’hivern de Zara són sempre les que més es fan esperar. La firma gallega assegura que el seu objectiu principal sempre és la venda a preu complet i sense descomptes, per això, en general, les seves rebaixes són modestes o només les apliquen a les peces especialment pensades per a aquestes setmanes. La marca d’Inditex no rebaixarà la seva col·lecció de tardor-hivern actual fins després de Reis. Si hi ha alguna peça que t’agrada especialment, és millor comprar-la al més aviat possible perquè res assegura que l’estoc es mantingui passada aquesta data. Les rebaixes de Zara començaran el 6 de gener, a partir de les 9 de la nit a l’aplicació mòbil i a les 10 ja estaran a la web. En establiments físics, el 7 de gener totes les botigues de Zara tindran penjat el cartell de rebaixes.

Però al marge de promocions tradicionals de calendari, la web de Zara disposa d’una àrea estable de promocions per dinamitzar l’activitat de les vendes ‘online’ i fidelitzar els clients. Al cercador cal teclejar ‘special prizes’ i apareixen promocions interessants (fins a un 50% de descompte).

La resta de marques d’Inditex, com Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, Massimo Dutti, Lefties i Uterqüe, també faran algun descompte en les mateixes dates que Zara. La tècnica d’aplicar preus especials a la web salva Inditex de fer rebaixes indiscriminades sense que els consumidors tinguin la sensació que no fan descomptes.

Altres firmes apliquen descomptes a l’hivern ajustant-se més o menys al calendari tradicional. El Corte Inglés defuig la detestada imatge de les carreres el 7 de gener i vol oblidar aquella consumidora que amb el mateix abric marró es posava a la porta del seu centre comercial de la plaça de Catalunya diversos anys consecutius per sortir als informatius. Per això, des del 26 de desembre ofereix descomptes i rebaixes als seus clients amb targeta de l’establiment (del 40%). La firma adapta les seves estratègies en funció de l’evolució de la demanda i està atenta a cada punt de venda per adaptar l’oferta. Aquest any aposta per la venda ‘online’, de manera que també potenciarà les seves estratègies comercials a la xarxa.

El gegant de moda ‘online’ Zalando ja té més de 260.000 articles rebaixats fins al 50%. En una primera fase d’una campanya més ambiciosa en la qual les vendes ‘online’ seran especialment potents en temps de pandèmia.

Les rebaixes ‘online’ d’H&M solen començar el 3 de gener amb descomptes anticipats per als que estiguin subscrits a la seva ‘app’. Els descomptes partiran presumiblement del 50%. La marca sueca ja ha iniciat promocions. Batejada com a «venda privada», H&M ha iniciat rebaixes del 40% en articles seleccionats per a clients registrats.

Notícies relacionades

Les rebaixes de Mango són una de les més desitjades perquè ofereix preus molt variats en peces de festa, per exemple. A Mango Outlet els descomptes arriben al 70% tot l’any, però a partir de gener les rebaixes són més potents. Les «vendes privades» ja han començat a la web amb descomptes del 30%.

La majoria de firmes de moda apliquen descomptes anticipats. Bimba y Lola té descomptes de fins al 30%. Uniqlo també. Amb descomptes en peces d’abric i tècniques en uns moments en què s’anuncia una pujada de temperatures fins a nivells primaverals i una posterior baixada en la primera quinzena del 2022. Benetton ha anunciat que reforçarà les seves ofertes a partir del 2 de gener amb descomptes de fins al 50%. Cortefiel, al contrari, ha accelerat l’esforç promocional i ja ha començat amb ofertes. El grup Tendam ja descompta fins al 50% en la seva campanya vendes especials, algunes d’específiques per a la web. Les rebaixes ja han començat.