Pols empresarial

El 90% de les empreses apujaran els salaris aquest any, segons KPMG

La xifra mitjana d’increment se situarà en una mitjana d’entre el 2% i el 2,34%

El 90% de les empreses apujaran els salaris aquest any, segons KPMG

Reuters / Lee Jae-Won

1
Es llegeix en minuts

El 88,37% de les empreses espanyoles preveuen realitzar increments salarials en les nòmines dels seus empleats durant l’any 2022, segons un estudi elaborat per la consultora KPMG entre 44 empreses de diferents sectors. Segons aquest informe, gairebé el 48% de les companyies espanyoles enquestades creuen que estaran millor en els pròxims sis mesos. Una xifra similar, més d’un 45%, consideren que es trobaran en una situació similar. I només el 6,8% de les empreses enquestades creuen que estaran pitjor d’aquí a mig any.

A l’hora de determinar la quantia dels increments salarials el 2021, el 71% de les organitzacions han tingut en compte la inflació. Un 21% s’ha mogut per l’escassetat de perfils professionals. I només un 5% ha augmentat els salaris per l’increment del cost de la llum o per la pujada del salari mínim interprofessional.

Notícies relacionades

«La xifra mitjana d’increment s’ha situat entre el 2% i el 2,34%, és a dir, entre un 60% i un 66% més d’increment que el percentatge de l’any passat», va assenyalar la directora de Compensació General, de Consellers i Directius de KPMG Advocats, Mónica San Nicolás.

Segons apunten des de KPMG, dos dels sectors que han experimentat el 2021 més pujades salarials són els investigadors clínics i els tècnics de laboratori, que han vist un increment d’entre un 10% i un 20% en les seves nòmines. «També els assessors mèdics i els perfils informàtics relacionats amb l’automatització, la digitalització i la ciberseguretat han aconseguit pujades salarials d’aproximadament un 10%», ha reconegut San Nicolás, que també ha apuntat que «en el sector de l’energia, per exemple, a causa de la forta demanda de talent que hi ha actualment, els increments dupliquen els generals del mercat, arribant al 4% en els col·lectius de la companyia més estratègics».