Irregularitats a judici

Denunciat el degà de l’escola de graduats socials de BCN per gastar-se 13.854 euros en un viatge a Cuba

  • El degà Carlos Berruezo i el vicedegà Julio Amador van viatjar amb les seves dones una setmana a l’illa caribenya per oficialment assistir a un congrés

  • Un grup de 10 vocals crítics acusen l’equip directiu de despotisme, discrecionalitat i persecució ideològica; mentre esperen sentència judicial

jgblanco24070981 barcelona  30 10 2013   ciutat de la justicia entrada de avd161123142805

jgblanco24070981 barcelona 30 10 2013 ciutat de la justicia entrada de avd161123142805

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un grup de vocals del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida han denunciat públicament el degà de l’entitat per gastar-se 13.854 euros en un viatge d’una setmana a Cuba el 2019. El desplaçament que va tenir lloc del 18 al 24 de març del 2019, en què van participar el degà Carlos Berruezo i el vicedegà Julio Amador, presumptament amb les seves parelles, va ser costejat a càrrec de les arques del col·legi professional i no tenia l’autorització prèvia de la junta directiva de la institució, tal com recull una sentència judicial. Oficialment el viatge estava justificat per assistir a un congrés de temàtica laboral. El Col·legi de Graduats Socials té uns 1.400 col·legiats i, formalment, la col·legiació és obligatòria per exercir.

Dos vocals, Montse Cerqueda i Josep Canal, han comparegut públicament aquest dilluns per donar compte de les irregularitats, a l’espera de judici per una denúncia davant el contenciós administratiu presentada l’agost del 2020. Els denunciants són membres vocals de la junta directiva del col·legi professional i acusen Berruezo d’actuar amb despotisme, discrecionalitat i persecució ideològica. És per això que han demanat als tribunals la impugnació dels comptes del col·legi en els exercicis del 2017 al 2020 i que els seus actes siguin declarats nuls de ple dret.

Després de manifestar en junta la seva opinió crítica amb les presumptes irregularitats del viatge, Berruezo els va denunciar per injúries i calúmnies davant els tribunals. Tal com recull la sentència que han fet pública els denunciats, el passat 10 de novembre el magistrat va arxivar la denúncia. I en la seva interlocutòria deixa un sever correctiu contra el degà: «Sens dubte que l’import elevat bé mereix que les persones que formen part de la junta demanin explicacions a les persones que l’han realitzat».

Notícies relacionades

Els denunciants també acusen el degà de no ajustar-se a la normativa vigent i mantenir en el càrrec dins de l’escola persones amb més de 12 anys d’antiguitat, una cosa prohibida per llei. Cerqueda i Canal han manifestat que tot això ho han posat en coneixement del Consell General de Col·legis Oficials de Graduats Socials d’Espanya, que va refusar intervenir a l’al·legar que no eren competents, segons han explicat els denunciants.

EL PERIÓDICO ha contactat amb el Col·legi de Graduats Socials i espera una resposta oficial davant les acusacions públicament presentades aquest dilluns.

Temes:

Corrupció