El Sabadell ven la torre a la Diagonal de BCN per 90 milions

Hines, el comprador, mantindrà el banc com a inquilí de l’edifici

El Sabadell ven la torre a la Diagonal de BCN per 90 milions
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La firma immobiliària Hines ha comprat l’edifici del Banc Sabadell a l’avinguda Diagonal de Barcelona. El preu ronda els 90 milions d’euros, segons fonts del mercat. L’adquisició s’ha fet a través del fons Hines European Core Found (HECF) i servirà a la companyia per augmentar la seva presència en el sector de les oficines i, en especial, a la zona ‘prime’ de Barcelona.

Notícies relacionades

La torre, situada a la intersecció de l’avinguda Diagonal amb el carrer Balmes, és un dels edificis d’oficines més icònics de Barcelona. L’immoble, d’11.823 metres quadrats sobre rasant i 83 metres d’alt, disposa de 24 plantes. A més de l’acord de venda, Hines i Banc Sabadell han firmat un acord d’arrendament, que permetrà que l’entitat bancària continuï temporalment a l’immoble, la seva seu corporativa principal a Barcelona, fins a principis del 2023. A partir d’aquesta data i a llarg termini, Banc Sabadell ocuparà únicament  quatre plantes que inclouen la seva principal sucursal comercial i la seva oficina de banca privada a la ciutat.

Després de l’acord, Hines portarà a terme una reforma integral de l’edifici. Com a resultat de l’operació, HECF serà la propietària de quatre actius a Espanya, en els sectors logístic, de retail i d’oficines, i continuarà analitzant oportunitats en el sector residencial de lloguer.

Temes:

Banc Sabadell