Reestructuració

Telefónica redueix el seu consell i Caixabank i el BBVA perden pes

La nova estructura eleva al 60% la proporció d’independents i al 33% la taxa de dones

Telefónica redueix el seu consell i Caixabank i el BBVA perden pes

EFE / MARISCAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Telefónica reduirà a 15 membres el seu consell d’administració després que Ignacio Moreno Martínez i Jordi Gual renunciïn de forma voluntària al seu lloc en el consell, on representaven el BBVA i Caixabank, respectivament, segons ha informat la companyia.

L’operadora explica que, d’aquesta manera, la companyia podrà continuar evolucionant en la implantació de «les millors pràctiques i recomanacions en matèria de govern corporatiu», ja que a més de reduir membres, el nou consell tindrà més proporció d’independents (60%) i dones (33%).

La decisió de no substituir els consellers sortints s’ha pres per unanimitat i Gual i Moreno deixaran de ser membres de les comissions del consell de què formaven part. El primer era president de la Comissió de Regulació i Afers Institucionals, i vocal de la Comissió d’Auditoria i Control i la Comissió de Sostenibilitat i Qualitat. D’altra banda, Gual era vocal de la Comissió de Regulació i Afers Institucionals i la Comissió d’Estratègia i Innovació.

Notícies relacionades

No obstant, tots dos passaran a formar part del consell assessor de Telefónica España i el consell d’administració de Telefónica Brasil, amb què es mantindrà la seva relació amb la companyia. A més, Caixabank i el BBVA continuaran comptant amb un conseller dominical cada un en l’òrgan (Isidre Fainé i José María Abril Pérez).

La consellera independent María Luisa García Blanco passarà a presidir la Comissió de Sostenibilitat i Qualitat en substitució de Francisco Javier de Paz, que continuarà de vocal. De Paz passarà a encapçalar la Comissió de Regulació i Afers Institucionals, a què s’incorporaran dos consellers independents més: Juan Ignacio Cirac Sasturain i Carmen García de Andrés. Així mateix, la consellera independent María Rotondo Urcola s’incorpora com a vocal a la Comissió d’Auditoria i Control.

Temes:

Telefónica