Les empreses han de repensar tots els processos per digitalitzar-se

Les empreses han de repensar tots els processos per digitalitzar-se

©Arduino Vannucchi

2
Es llegeix en minuts

La situació actual de la digitalització de les pimes per adaptar-se a la nova realitat no és una opció, sinó una necessitat. Per José Manuel Casas, director general de Telefónica a Catalunya, «ja no hi ha excuses per no fer-ho. Ser més competitives, àgils, rendibles i, sobretot, no perdre mercat són només alguns dels avantatges que la digitalització pot aportar a empreses de tota mida i sector d’activitat». I no fer-ho pot suposar la desaparició de moltes empreses i un greu dany per al teixit productiu del país

¿Quina és la situació actual de la digitalització de les pimes?

Les pimes han de fer un pas endavant digitalment per adaptar-se a la nova realitat i sobreviure. I quan parlem de digitalització: un restaurant de barri que ha començat a servir àpats a través d’internet ja és un exemple de digitalització. 

¿Quins són els principals beneficis per a les pimes?

Amb una bona transformació digital la productivitat de les empreses hauria d’augmentar entre un 15% i un 25%. La digitalització no només és important en les àrees de venda o atenció al client; les eines digitals han arribat a les operacions internes de les empreses amb l’objectiu d’automatitzar la gestió. Les empreses han de fer una reflexió profunda i repensar els processos, el mercat, els clients i els productes, i integrar els processos de digitalització a la totalitat del negoci. I ha de ser el mateix CEO de l’empresa el que lideri el procés de transformació.

¿Estan preparades per fer el salt?

Aquests dies Telefónica ha presentat la seva proposta per a la digitalització de tota mena de pimes amb un catàleg de més de 40 solucions de TI perquè puguin aprofitar els avantatges de la digitalització, créixer i ser més productives. D’aquesta manera, posa a disposició d’aquestes empreses, siguin clientes o no, solucions que fins ara només estaven utilitzant les grans empreses.

Si no s’adopta a temps la digitalització, ¿quines repercussions podria tenir per al teixit empresarial espanyol?

Espanya és un país de pimes; el seu teixit empresarial es compon en un 99% d’empreses de menys de 250 empleats, que generen el 65% de l’ocupació i el 61,4% del valor afegit brut, per això és el moment de convertir-nos en un país de pimes més eficients i productives.

¿Quin paper pot tenir-hi la cooperació publico-privada?

És imprescindible. En aquest sentit, els fons Next Generation són una gran oportunitat perquè les pimes, i a través de partners com Telefónica amb una oferta específica per a aquestes, puguin abordar en millors condicions el procés de transformació digital que ja han abordat anteriorment les grans empreses.

Temes:

5G