Tecnologia

Jobandtalent tanca una ronda de 440 milions i es converteix en el nou unicorn espanyol

Després de la injecció de capital, aquesta eina per trobar feina està valorada en 2.000 milions d’euros

Jobandtalent tanca una ronda de 440 milions i es converteix en el nou unicorn espanyol

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts

Nou cas d’èxit del teixit emprenedor espanyol: el país té un nou unicorn. Jobandtalent acaba de tancar una ronda de finançament de 440 milions d’euros, xifra que porta la valoració total de l’empresa fins als 2.000 milions. És a dir, que sobrepassa de lluny la frontera que determina que una empresa de base tecnològica s’incorpora al club identificat amb la figura de l’animal mitològic: estar valorada en mínim mil milions de dòlars.

Així, aquesta plataforma per buscar feina per internet, allarga des d’avui una llista en la qual ja hi ha noms com Glovo, Cabify, Wallbox i, si es té en compte el criteri de la Generalitat de Catalunya, també eDreams i LetGo.

Aquesta determinant injecció de capital ha estat liderada pel gegant suec Kinnevik, que ha invertit gairebé un quart del volum total que ha rebut l’empresa establerta a Madrid, uns 115 milions de dòlars (una mica més de 100 milions d’euros). La resta ha arribat de la mà d’accionistes ja presents en el capital de l’empresa i algun nou fons, com Endeavor o Alma Mundi, també inversor de Cabify.

El pla del fons suec, segons planteja la firma en un comunicat, és accelerar l’expansió de Jobandtalent per mercats clau com els Estats Units, incrementar la mida dels seus departaments de vendes i tecnologia durant els pròxims dos anys i incorporar noves figures executives. D’acord amb les dades que han compartit, la start-up ja opera a nou mercats, és utilitzada per més de 1.000 companyies i ha trobat feina per a unes 100.000 persones des de l’inici d’any.

Digitalització de les ETT

Per a la principal inversora, el valor d’aquesta empresa espanyola que, segons especifiquen, creix anualment un 130%, rau en el fet que ha sabut portar a l’entorn digital la filosofia de les ETT (empreses de treball temporal) i aplicar el sistema en una gran varietat de sectors, com el logístic, el comerç electrònic o les fàbriques.

Notícies relacionades

«La digitalització i la globalització estan forçant les empreses a adaptar-se a noves formes de treball, i s’està exercint cada vegada més pressió sobre elles perquè assumeixin més responsabilitat amb els treballadors temporals», justifica l’empresa sueca. I aquests treballadors són els que s’encarreguen i fan possible «els nous i innovadors serveis que es proveeixen a molts dels sectors clau per a Kinnevik», afegeixen.

Per a Juan Urdiales, un dels fundadors de la plataforma i el seu conseller delegat, el que guanya Jobandtalent amb l’entrada de Kinnevik al seu capital és l’experiència d’un fons amb un «historial impressionant construint negocis exitosos, sostenibles i globals». Segons aquest emprenedor, a més, les dues firmes comparteixen visió a llarg termini i l’«ambició de generar un impacte real en la vida de treballadors a tot el món».

Temes:

Startups