Judici dels analistes

Les accions d’Inditex es recuperen després de la clatellada de dimarts

Els títols pugen el 4% a mitja sessió després d’haver caigut el 6% el dia de l’anunci de nova presidenta

Les accions d’Inditex es recuperen després de la clatellada de dimarts
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La clatellada borsària a Inditex d’aquest dimarts, després d’anunciar-se l’accés a la presidència de la companyia l’any vinent de Marta Ortega, filla del fundador de la companyia, es va minimitzar a la borsa aquest dimecres, un dia després. Les incerteses generades van semblar aquest dimecres difuminar-se com un terròs de sucre i els arguments presentats per la companyia per a aquesta transició van semblar convèncer més que en la vigília. Cert que la presidenta no sembla tenir més agafadors que els que atorguen el seu bressol, experiència calibrada i els interessos propis com a accionista de gran pes, però la direcció de la multinacional ha aconseguit vestir un equip de direcció solvent al seu voltant, acompanyar la figura d’una presidència dominical (en representació dels accionistes) amb professionals acreditats. Com a resultat, les accions d’Inditex pujaven al migdia el 4% i els inversors que van vendre per comprar van tornar al parquet. No és aquesta transició fruit de projectes fallits o disputes de poder més enllà de les lògiques, per la qual cosa ni el full de ruta ni els fonaments del negoci se’n ressentiran, segons la majoria dels analistes.

El consens d’analistes és positiu amb Inditex. Aquest oracle d’experts o endevins dels mercats atorga si fa o no fa els mateixos vaticinis que setmanes enrere. De les 35 firmes d’anàlisi que dictaminen sobre les accions d’Inditex, el 40% recomana comprar, mentre que el 45,7% considera que és moment de mantenir en cartera i únicament el 14% aconsella vendre. Hauria d’ajudar a justificar posicions al mercat el fet que Pablo Isla, el futur president sortint, disposa de l’ordre de 53 milions d’euros en accions d’Inditex. Malgrat que de manera oficial a Inditex no van voler donar detalls de l’acord de desvinculació, es dona per fet que Isla seguirà sent fidel al gegant des de la barrera o fins fora de la plaça de toros. Que no se n’anirà a la competència a assessorar amb coneixements aliens.

Notícies relacionades

El preu objectiu de l’acció, pel que aposten els tafurs de la borsa, és de 32,72 euros. D’aquesta manera, quedaria un potencial de revalorització de l’ordre del 14% respecte dels valors actuals. Però sempre que no canviïn les circumstàncies de l’entorn. Si es decreten tancaments massius de comerços al món totes aquestes previsions quedarien en no res. També si es limiten els aforaments de botigues. Per això, Inditex i la resta de valors cotitzats del sector comercial oscil·len a l’expectativa de pandèmia.

Valorar o criticar la gestió de Marta Ortega i la seva mà dreta, Óscar García, dependrà que es compleixi l’objectiu repetit a l’anunci de dimarts, promesa d’estabilitat i solidesa. Fer d’alguna marca d’Inditex una firma de moda d’alt nivell és també un atractiu per al valor, tot i que aquest camí és també competit per marques com Mango i Desigual, per posar dos exemples de competidors de proximitat. La bossa premia lideratges i somnis, fulls de ruta il·lusionants per a empreses que s’adapten als canvis de manera ràpida i oportuna. La clatellada borsària, que va ser indubtable notícia, ha sigut compensada per l’interès de la majoria.